Futópályazár Ferihegyen, fennakadások a forgalomban – látványos fotók

Futópályazár Ferihegyen, fennakadások a forgalomban – látványos fotók

Órák óta intenzíven esik a hó a fővárosban. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy az erős havazás miatt folyamatosan tisztítják a futópályákat. Délután negyed négykor a 2-es le volt zárva, az 1-es működött. Épp a bejelentkezés előtt és az alatt szállt le több olyan repülő, amely a takarítás idején körözni kényszerült a légtérben. Kiderült: nemcsak a lehullott hó mennyisége okoz gondot, hanem az is, hogy a sűrű havazás miatt nagyon korlátozottak a látási viszonyok – olyan, mintha köd lenne.

Hardy Mihály azt tanácsolta, hogy
az utasok a szokásos 2 helyett 3 órával előbb menjenek ki Ferihegyre, és a reptér honlapján folyamatosan ellenőrizzék a járatinformációkat, mert óráról órára változik a helyzet.

Hírdetés

A környező országokban sem könnyű az időjárási helyzet, három repülőgép például Prága helyett Budapesten szállt le. Budapesti járat a magyarországi időjárás miatt nem maradt ki, de az amszterdami ítéletidő miatt déli KLM gépet törölték.

Several flights to Budapest Airport (BUD) are currently holding or diverting. The airport is reporting snowfallhttps://t.co/QbT2Jj3s6D pic.twitter.com/H3rASrE9ca

— International Flight Network (@FlightIntl) 2019. január 8.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »