Kövér László úgy vonta vissza Demeter Márta tagságát, hogy arra nem is volt joga?

Kövér László úgy vonta vissza Demeter Márta tagságát, hogy arra nem is volt joga?

Egy újabb érdekes adalék az állampárt és Demeter Márta közti többfrontos háborúból. Mint ismert, az LMP társelnöke azután húzta ki a gyufát a Fidesznél és kapcsolt szerveinél, hogy egy iratbetekintés után arra kérdezett rá, hogy Orbán Viktor lányát hozta-e haza egy katonai gép Ciprusról.

Szóval, szombaton reggel ezt írta a Magyar Idők című kormánylap:

„Kövér László házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson – tájékoztatta tegnap lapunkat Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.”

Megkérdeztük Demeter Mártát is erről – ha már ez a Magyar Időknek nem sikerült -, aki egészen másképp festette le a képet. Mint mondta, semmilyen jogköre nincs erre Kövér Lászlónak, és szerinte ez nem más, mint egy kommunikációs blöff.

Én jelenleg is a NATO parlamenti közgyűlésének tagja vagyok

Hírdetés

– szögezte le.

„Kövér László nagyon erőlködik, és mi értékeljük is a humorérzékét, úgyhogy boldog új évet kívánunk neki!”

– tette még hozzá az Országgyűlés Honvédelmi bizottság LMP-s alelnöke.

Demeter Márta szerint beszédes, hogy Kövér László nem nevezett meg egyetlen paragrafust sem a visszahívásával kapcsolatban.

Természetesen telefonon és írásban is kerestük az Országház sajtóosztályát, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

(Címlap- és borítókép: Kövér László – fotó: Béli Balázs / Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »