Amerika legújabb hőse a férfi, aki kettéfűrészelte a puskáját

Amerika legújabb hőse a férfi, aki kettéfűrészelte a puskáját

Már 21 millióan látták azt a videót, amelyet egy Scott-Dani Pappalardo amerikai fegyvertulajdonos készített arról, hogy kettéfűrészeli kedvenc AR-15 típusú, félautomata puskáját. Ez az a fegyver, amit a 19 éves Nikolas Cruz is használt, aki 17 embert ölt meg a floridai Parkland városában egy középiskolában, de számos más tömegmészárlásnál is ezt, az eredetileg katonai célra kifejlesztett fegyvert használták az elkövetők.

Hírdetés

Pappalardo a videóban arról beszél, hogy ő nagy híve volt a szabad fegyvertartást garantáló második alkotmánykiegészítésnek, olyannyira, hogy 30 éve még magára is tetováltatott egy puskát. A floridai iskolai mészárlás azonban rádöbbentette, hogy ilyen fegyvereknek nincs helyük a társadalomban, hiszen mégis csak emberi élet kioltására készítették őket, és törvényekre van szükség a korlátozásukra.

Ezek után a férfi – jó példával elől járva – felvett egy fülvédőt és egy védőszemüveget, majd egy körfűrész segítségével a cső tövénél kettévágta a puskát. Ezzel elindított egy mozgalmat is, amely a #oneless vagyis „eggyel kevesebb” hashteggel söpör végig épp az amerikai interneten: egyre többen követik a példát és semmisítik meg a legálisan tartott fegyvereiket:

In honor of the victims, I am destroyed my AR (Assault Rifle) 15. No one needs a 50-round clip military death-weapon #Oneless pic.twitter.com/YLTCpTEibc— Regretful Karl Marx (@ChristoChammas) 2018. február 20.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »