Meghalt A muzsika hangja sztárja, Heather Menzies-Urich

Meghalt A muzsika hangja sztárja, Heather Menzies-Urich

Hatvannyolc éves korában elhunyt A muzsika hangja szereplője, Heather Menzies-Urich – közölte mások mellett a The Guardian. A színésznőnél novemberben diagnosztizálták az agydaganatot, és december 24-én, családja körében távozott. Férje, Robert Urich színész ugyancsak rákban halt meg 2002-ben.

Heather Menzies 1949. december 3-án született Torontóban a háború után emigrált skót szülők gyermekeként. Gyakran utazgattak, így tizennégy éves koráig a kislány élt többek között Londonban, Miamiban, Vancouverben és Dél-Kaliforniában is. Ekkor jött számára a nagy áttörés: mindenféle színészi tapasztalat nélkül megkapta Louisa von Trapp szerepét A muzsika hangjában. Az 1964-es filmben Julie Andrews és Christopher Plummer oldalán játszhatta el a Trapp család harmadik legidősebb lányát.

Hírdetés

Robert Wise zenés filmdrámája az 1930-as években indul, és egy hétgyermekes családról szól, akik Ausztria bekebelezése után igyekeznek elmenekülni a Harmadik Birodalomból. Menzies több dalt is énekelt a filmben, köztük a So Long, Farewell és a Lonely Goatherd címűeket. A muzsika hangja végül öt Oscart nyert, köztük a legjobb filmnek járót, és a karácsonyi időszak egyik közkedvelt darabja lett.

A musical után Menzies számos televíziós sorozatban, illetve tévéfilmben kapott szerepet. Láthattuk az 1977 és 1978 között futó Logan’s Run-ban, az egy évvel későbbi Szerelemhajóban vagy épp a Vega$ című sorozatban. 

A színésznő 1975-ben ment férjhez Robert Urichhoz, akivel három gyerekük született. „Színésznő és balerina volt, aki imádta a maga teljességében megélni életét” – mondta fia, Ryan a TMZ-nek. Menzies-Urich halála kicsivel több mint egy évvel követte Charmian Carr távozását, aki A muzsika hangjában a legidősebb gyereket, Liesl von Trappot alakította. 

Arról idén szeptemberben írtunk egyébként, milyen volt A muzsika hangja karaktereinek élete a valóságban. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »