Szokatlan: nem juthattunk be Nógrádi és Spöttle migránsfórumára

Szokatlan: nem juthattunk be Nógrádi és Spöttle migránsfórumára

Bár az eseményt szervező erzsébetvárosi Fidesz-frakció sajtóregisztrációval megbízott munkatársa hétfőn még „szeretettel várta” lapunk munkatársait a két nehézsúlyú migrációs és terrorügyi megmondóember, Nógrádi György és Georg Spöttle nevével fémjelzett kedd esti „biztonságpolitikai fórumra”, tegnap délben már újabb levelet kaptunk a frakciótól. Ebben szíves megértésünket kérve arról tájékoztattak, hogy kollégájuk előzetesen nem egyeztetett a létszámról a szervezőkkel, illetve arról, hogy van-e még szabad hely a helyszínen. – Tájékoztatjuk, hogy a rendezvény férőhelyei már napokkal ezelőtt megteltek, így sajnos további vendégeket fogadni nem tudunk – írták.

A helyszínen megpróbáltunk kísérletet tenni a belépésre, felajánlva, hogy nem kérünk ülőhelyet, de a főszervező közölte velünk: a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltötték fel a helyeket, így a Magyar Nemzet mellett már más sajtómunkások sem kaptak lehetőséget a fórumról való tudósításra. Mivel Nógrádi György éppen a beszélgetés pillanatában érkezett meg az eseményre, a sajtóreferens ellenállása miatt kérdezni sem tudtunk tőle.

http://mno.hu/

Hírdetés

Az elutasítás ellenére természetesen megpróbáltunk bejutni az eseményre, hiszen az eddigi, a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációhoz kapcsolódó kormánypárti lakossági fórumokra jellemzően mindig beengedték munkatársainkat. Sőt, az előadást tartó fideszes politikusok interjút is adtak lapunknak. A budapesti Wesselényi utcán lévő Erőműházban, a rendezvény helyszínéül szolgáló terem bejáratánál meg is kérdeztük a szervezőktől, hogy maradt-e esetleg szabad hely, hátha valamelyik résztvevő mégsem jött el. Nem kaptunk tudósítási lehetőséget, viszont a kormánypárti Echo TV munkatársai bent már készültek a forgatásra.

Nógrádi György annak ellenére továbbra is a közmédia egyik legtöbbet meginterjúvolt biztonságpolitikai szakértője, hogy idén áprilisban még a Fidesz is elhatárolódott állításaitól. Nógrádi egy dombóvári lakossági fórumon kijelentette: az amerikai nagykövetség egy alkalommal bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el a miniszterelnöki posztot Orbán Viktor helyett. Az illető viszont rögtön elment a miniszterelnökhöz, és elmondta neki a történteket.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Georg Spöttle – aki a 444.hu szerint terrorizmus-szakértői pályafutását megelőzően, az 1990-es években egy német magazinnak azt vallotta, hogy többször is meglátogatta egy nőnemű földönkívüli lény – legutóbb Makón tartott előadást. Kijelentette, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa Magyarország, hiszen itt nincsenek se migránsok, se terroristák.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »