Az MSZP kormányzásra alkalmatlan párt, alkalmatlan vezetőkkel…

Az MSZP kormányzásra alkalmatlan párt, alkalmatlan vezetőkkel…

Az utolsó igazi vezetőjük, Horn Gyula halála óta az egykor sokkal szebb napokat látott szocik a teljes eljelentéktelenedéshez vezető, egyre gyorsuló lejtmenetbe kapcsoltak.

Nincs eszme, nincs program, nincsenek alkalmas vezetők, radikálisan csökkenő támogatottság. (A 2006-os választásokon még 2,23 Mio fő, 2010-ben 0,99 Mio, 2014-ben ca. 0,9 Mio fő, ma ca. 0,5 Mio)

2010 óta a párt öt elnököt fogyasztott el (Lendvai, Mesterházy, Botka, Tóbiás, Molnár), egyik sem váltotta meg a világot, a renegát Gyurcsány mindegyiknél okosabb, jobb hatalom technikus. Viszont az ország vezetésére alkalmatlannak bizonyult, ciklusa közben a sajátjai a leváltására kényszerültek, a pártot önző módon kettészakította és anyagilag tönkre tette.

A maradék szocik képtelenek vele szemben egy megfelelő képességű vezetőt kiállítani, Gyurcsány tartósan meg van akadva a torkukon, se lenyelni, se kiköpni nem tudják, ő meg szisztematikusan farigcsálja a régi pártját, anélkül, hogy a miniszterelnökségre valós esélye lenne.

dr Botka László jogász személyében a szociknak sikerült ismét egy „untauglich” jelöltet állítani, akit csodafegyvernek hittek, de besült.

Nem is lehetett másképpen, közepesnél gyengébb képességű politikus, érdemi politikai vízió és szellemi teljesítmény nélkül, merev, nyers, mondhatnám: bumfordi.

Hírdetés

A masszívan balos Szeged élén még elvitézkedhet, de a képességei nem ütik meg az ország irányításának a szintjét, a nemzetközi terepen meg egyenesen nevetséges lenne Merkel, vagy May mellett… Kiskanállal megennék reggelire.

Feltétlenül igaz rá Murphy klasszikus törvénye: „Az emberek általában addig haladnak felfelé a szamárlétrán, amíg el nem érik a saját hozzánemértési szintjüket!” A pozíciót, aminek a betöltésére már nem alkalmasak.

A szocik zavarodottságát jellemzi, hogy évekig nógatták az „örökös titkos favoritjukat” a magasabb szerepvállalásra, aztán 2006-ban még a választmányi elnöki pozícióból is visszahívták, hogy 2017 elején miniszterelnökké jelöljék, majd fél évvel később bedobassák vele a törülközőt. Botkának csak egy fixa ideája volt: az, hogy Gyurcsány nélkül. És ebbe bukott bele.

Miközben ő volt a szocik utolsó lehetősége, így az a szégyen fogja érni őket, hogy nem tudnak valamicskét is komolyan vehető saját jelöltet állítani. Egy ilyen társaságra egy kecske vezetését sem bíznám rá, nemhogy egy országét.

Aktuális az egykori MDF szlogen: „TOVARISCSI, KONYEC!”
Találó egy kereskedelmi média címlapja is : „Ez az arc lesz a végső!”

Szegény Kádár elvtárs csak azért nem tudja szomorúan csóválni a fejét, hogy mi lett az egykor 800.000 tagot számláló pártjából, mert a koponyáját már régen ellopták a sírjából.

Szelekovszky Ernő


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »