Czeglédy és Gyurcsány buktatta meg Botka Lászlót?

Czeglédy és Gyurcsány buktatta meg Botka Lászlót?

Gyurcsány Ferencnek és Czeglédy Csabának is köze lehetett Botka László lemondásához a miniszterelnök-jelöltségről – fejtette ki véleményét Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa a Karc FM-en.

A rádió Álláspont című tegnapi közéleti műsorában a politikus közölte: szerinte nagy szerepe volt a szegedi politikus lemondásában a különböző helyi korrupciógyanús eseteknek, például a Szeviép-ügynek és az ingyenes parkolókártyáknak, amelyekről ügyvédként Czeglédy is sok háttér-információval rendelkezhetett. Ezekkel pedig vissza is élhetett, miután kölcsönöket kért és kapott Gyurcsány cégétől.

Hírdetés

A miniszteri biztos Gyurcsánnyal kapcsolatban beszélt arról is, hogy szerinte a volt miniszterelnök azért látogatja meg a Sukoró-ügyben börtönre ítélt Császy Zsoltot, hogy tartsa benne a lelket a választásig. Ha ugyanis a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt igazgatója meggondolná magát és terhelő vallomást tenne a DK vezetője ellen, új eljárás indulhatna Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon meggyanúsításával. Új bizonyítékok esetén, hiába a jogerős ítélet, elképzelhető új eljárás – jelentette ki Budai Gyula.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »