Tarlós István letiltotta a migránsokról Földi Lászlót

Tarlós István letiltotta a migránsokról Földi Lászlót

Amíg tanácsadó a fővárosi önkormányzatnál, addig soha többet nem nyilatkozhat migráns ügyben Földi László – mondta az Azonnali kérdésére Tarlós István főpolgármester a szerdai Budapestinfón.

Földi azért került reflektorfénybe néhány napja, mert az Echo TV műsorában menekülteket és migránsokat segítő civilek likvidálásáról elmélkedett: szerinte a menekültválság háború, és ilyenkor háborús törvények érvényesek, a szabotőröket és embercsempészeket pedig ki lehet ilyenkor végezni.

Hírdetés

Tarlós István állította, nem kellemetlen számára a Földi Lászlóval kapcsolatban feltett kérdés, de azt is hangsúlyozta, hogy a tanácsadónak van munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata és nem ezért kapja a fizetését sem.

A főpolgármester azt nem akarta részletezni, hogy migráns ügyben miben ad és miben nem ad igazat Földinek, azt viszont leszögezte, hogy ezeket a kijelentéseit nem a fővárosi főtanácsadói minőségében tette, hanem mint egykori biztonságpolitikai szakértő. 

Földi László megszólalása talán az eddigi legdurvább civilellenes kirohanás, azonban így is csak egy a hasonló nyilatkozatok sorában: korábban Völner Pál államtitkár fejtette ki, hogy aki ellenzi a civilek megbélyegzését szolgáló törvényt, az idegen érdekeket szolgál ki, Bakondi György nemzetbiztonsági főtanácsadó szerint pedig pedig embercsempészek cinkosainak nevezte a tengerből menekültek ezreit kimentő civil csoportokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »