Kémkedhet felhasználói után az Uber

Kémkedhet felhasználói után az Uber. Úgy fest, az Apple engedélyt adott a fuvarmegosztó szolgáltatónak, hogy bármikor beletekintsen az alkalmazást telepítő iPhone-osok képernyőjébe.

Az Uber speciális engedélyt kapott ai iPhone-tól, melynek segítségével bármikor láthatták, mit csinálnak az alkalmazást letöltő felhasználók.

Még akkor is, ha egy másik alkalmazás volt nyitva az eszközön – állítja a Sudo Security Group biztonsági cég.

Ezt úgy tehette meg, hogy hozzáfért a képernyőn megjelenő összes szín adatához, és a képpontok “összerakásával” bármikor pillanatképet készíthetett a telefon képernyőjének tartalmáról és láthatta, hogy épp mit csinál a felhasználó.

Hírdetés

Az Uber, illetve aki az applikáción keresztül hozzáférést kapott az alkalmazás rendszeréhez, szabadon használhatta a megfigyelt ügyfelek jelszavait, és nyomon követhette a taxialkalmazásaikat is.

Mivel az iPhone-gyártó cég korlátlan hozzáférést biztosított a telefonok képernyőjének felbontásához, a telefonok követésével valójában megsértette a felhasználók magánélethez való jogát.

Az Apple sokszor követi felhasználóinak tevékenységeit, mivel az Apple Watch és más új termékek fejlesztésénél feltétlenül szükséges az állandó ellenőrzés lehetősége.

“Úgy tűnik, hogy nincs még egy olyan fejlesztő, aki hasonló hozzáférést kapott volna az Apple-től. Ha figyelembe vesszük az Uber eddigi adatvédelmi problémáit, nagyon kíváncsi vagyok, mégis hogyan vették rá az Apple-t arra, hogy mindezt engedélyezzék a számukra” – mondta Will Strafach, a Sudo Security Group ügyvezető igazgatója.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »