Mészáros Lőrinc – ember, akinek 89,5 milliárdos tartozása van

Mészáros Lőrinc – ember, akinek 89,5 milliárdos tartozása van

Amellett, hogy nagy sebességgel gazdagszik, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és vállalkozó hihetetlen mértékben el is adósodik. A Hír Tv Célpont című műsorának kutatása szerint az egykori gázszerelő cégbirodalmának gyarapodásához leginkább az állami Eximbank járult hozzá, a finanszírozásban pedig a tavaly még állami, azóta Mészáros-közelbe került MKB Bank volt a társa.

Hogy a felcsúti cégbirodalomnak összesen mennyi hitele van, azt Mészáros a Célpont kérdésére nem tudta megmondani, de a nyilvános adatok alapján kiszámolták és megdöbbentek az eredményen.

A milliárdos különböző cégei minden esetben kis önrésszel és gigantikus hitelekkel valósítják meg az olyan beruházásokat, mint például a gabonafeldolgozó- és keményítőüzem Visontán és Tiszapüspökiben. De hasonló volt a képlet akkor is, amikor Mészáros-közelbe került a Hunguest Hotels szállodalánc is. A cég részvényein ott az Eximbank és az MKB zálogjoga. Felcsuti Péter volt bankvezér a műsorban úgy vélte, hogy ezek a bankok túlzott kockázatot vállalnak.

Hírdetés

„Az Eximbank adta a legkedvezőbb kamatot” – ismerte el a Célpont riporterének Mészáros, aki kikérte magának, hogy a száz százalékban állami tulajdonú bank hitele állami pénz volna. Mondván, az hitel, nem ajándékba kapta. Több kérdésre a milliárdos nem válaszolt, inkább személyeskedni kezdett a riporterrel, azt feltételezve, hogy őt „kitették” az előző munkahelyéről.

http://mno.hu/

Orbán Viktor felcsúti milliárdos barátja az állami közbeszerzések segítségével gazdagodott a közelmúltban. Vasút- és útépítéseken, valamint más állami beruházásokon komoly vagyon hozott össze. Újabban viszont már nemcsak ezen a csatornán érkezik a cégbirodalomba rengeteg, hétköznapi ésszel alig felfogható mennyiségű pénz.

Részletek péntek este 20.30-kor a HírTv Célpont című műsorában, ismétlés szombaton 19.30-kor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »