Vona Gábor: a Fideszt erővel és hitelességgel lehet megverni

Vona Gábor: a Fideszt erővel és hitelességgel lehet megverni

Az emberek még nem akarják elhinni, hogy lehet itthon változás, de az érezhető, hogy már várják – erről beszélt ma Vona Gábor a Jobbik értelmiségi holdudvarának szervezett találkozón. A pártelnök tapasztalatai szerint benne van a levegőben ez a fajta fojtott várakozás, szemben azzal, hogy korábban még csak valamifajta fullasztó tehetetlenség uralkodott.

A meghívott vendégek előtt Vona Gábor kifejtette, hogy úgy lehet megverni a Fideszt, ha az erejével szemben erőt, a kormánypárt hiteltelenségével szemben pedig hitelességet mutatnak fel. Éppen utóbbit, a hiteltelenséget nevezte egyébként a Fidesz gyenge pontjának. A hitelességhez ugyanis egy lelkesítő jövőképre, és az odavezető, reális programra van szükség, a Fidesznek viszont ez utoljára a 2000-es évek környékén volt meg, az akkori polgári Magyarország víziójával.

Hírdetés

A Jobbiknak viszont – mint Vona Gábor hosszan elemezte – van programja. Azt elismerte, hogy nem könnyű a programírás, hiszen a problémákat rangsorolni kell, szerinte ma a legsúlyosabb ügy, amit meg kell oldani itthon, az az elvándorlás kérdésre. Ennek ugyanis számtalan hátránya van, a lélektani vetülettől kezdődően egészen odáig, hogy a magyar gyermekek már külföldön születnek meg. Az elvándorlásra adott egyik válaszuk a bérunió, aminek kapcsán már zajlik az aláírásgyűjtésük.

http://mno.hu/

A Jobbik elnöke ezúttal is beszélt arról – amit egyébként gyakran hangoztat –, hogy hiába léptünk már át a naptár szerint a XXI. századba, a Fidesz valójában XX. századi párt. Egyenesen a kormány történelmi bűnének nevezte, hogy nem engedi az országot átlépni az új évszázadba, és továbbra is fenntartja a traumákkal terhelt megosztottságot, csakúgy, mint a feudalizmusra hasonlító működését. Így a 2018-as választás valódi tétje szerinte, hogy végre át tudunk-e lépni a XXI. századba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »