Magyarország határozatlan időre megszakítja diplomáciai kapcsolatait Hollandiával

Magyarország határozatlan időre megszakítja diplomáciai kapcsolatait Hollandiával

A külügminiszter úgy fogalmazott, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával, az ügyvivői szintű kapcsolat azonban megmarad.

Gajus Scheltema, Hollandia nyugdíjba vonuló magyarországi nagykövete a 168 órának adott interjújában fogalmazott meg kemény kritikát a magyar kormánnyal szemben. 

A diplomata szerint „itt csak pró és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk. Klasszikus marxista világlátás”. A muszlim terroristákhoz szerinte „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.

Hírdetés

Meglátása szerint Magyarország a letelepedési kötvénnyel több bevándorlót fogadott be, mint amennyit az uniós kvótarendelet alapján kellene.

Ezeket a kijelentéseket Szijjártó már akkor sem hagyta szó nélkül.

Hangsúlyozta: különösen határozottan utasítja vissza azt, amikor a nagykövet a terroristák és a magyar kormány közé egyenlőségjelet akar tenni a motivációban vagy a módszer tekintetében.

Szijjártó Péter jelezte azt is, amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten. Elmondta: örül, hogy a holland nagykövet hazamegy, reméli, hogy minél előbb megteszi ezt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »