96 mocskos kontinensfoglaló betolakodó idegent segített lakással a kormány – az őslakos magyarok között meg hídlakókat találunk

2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van a menekültek számára – számolt be erről még januárban a Magyar Nemzet. Az uniós és költségvetési finanszírozásból megvalósuló programot a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) bonyolítja, éppen ezért a lap akkor megkereste őket, hogy pontosan miről szól a menekülteknek nyújtott lakhatási program, de az önkormányzat nem engedte nyilatkozni a hajléktalanellátó szervezetet.

A témával kapcsolatban most a jobbikos Tokody Marcell tette fel kérdéseit Tarlós Istvánnak, aki ezúttal részletes választ is adott – derül ki az e heti fővárosi közgyűlés előterjesztései között szereplő dokumentumból.

Tarlós szerint a BMSZKI intézményen kívüli lakhatási program kidolgozására, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésére és önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges szociális munkára nyújtott be pályázatot és nyert támogatást. A kiírásnak megfelelően 2016 augusztusa óta összesen 96 fő vett részt a programban, akik közül

Hírdetés

46 fő elismert menekült, azaz menekült jogállással rendelkező személy,
49 fő oltalmazott, azaz kiegészítő védelmi jogállással rendelkező személy és
1 fő harmadik ország olyan állampolgára, aki három hónapot meghaladó tartózkodási jogcímmel rendelkezik és jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A 96 menekült zöme anyagi támogatásban is részesül, összesen 65-en, akik Tarlós tájékoztatása szerint átlagosan 72 616 forint volt. LEDOLGOZOTT 20 ÉV UTÁN MEG 50 EZER A NYUGDÍJ!

A főpolgármester arról is tájékoztatta Tokodyt, hogy a programba a menekült és oltalmazott emberek jelentkezési lappal jelentkeztek, amin indokolniuk kellett a kérvényüket és nyilatkozniuk kellett jövedelmi helyzetükről, rászorultságukról is. Ezek után első interjú készült a jelentkezőkkel és megvizsgálták, hogy a programba kerülés feltételeinek megfelelnek-e. Ennek során ellenőrizték a Magyarországon való jogszerű tartózkodás tényét és az illető jogállását, a magyar hatóságok által kibocsátott igazolványok és hivatalos igazolások bemutatásával. Ezt követően a bekerülésről egy több szakemberből álló team döntött.

Tokody a program esetleges leállításáról is érdeklődött, a válasz szerint erre azonban nem lehet számítani. A BMSZKI-t ugyanis egyrészt köti a Belügyminisztériummal kötött támogatási szerződés, másrészt a tárcának benyújtott kéthavi előrehaladási jelentések ellenőrzése és a helyszíni ellenőrzések sem tártak fel semmilyen hiányosságot vagy szabálytalanságot, mely a program leállítását indokolttá tennék. Egy ilyen lépés egyébként is veszélyeztetné az erre célzott uniós források felhasználását. A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint a BMSZKI egyébként Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »