93 évesen megint börtönbüntetésre ítélték a zsidók által „náci nagymamának” gúnyolt Ursula Haverbecket

93 évesen megint börtönbüntetésre ítélték a zsidók által „náci nagymamának” gúnyolt Ursula Haverbecket

Egy berlini bíróság pénteken 12 hónap börtönbüntetésre ítélt a 93 éves német nemzetiszocialista asszonyt, mert „tagadta, hogy a holokauszt idején szisztematikusan gyilkolták a zsidókat” – jelentette az Associated Press.

A berlini tartományi bíróság elutasította a zsidó-liberális sajtóban „náci nagymamaként” gúnyolt, világszerte híres német hazafi Ursula Haverbeck fellebbezését a „holokauszttagadás” miatt 2017-ben és 2020-ban hozott két ítélet ellen.

A bírák úgy döntöttek, hogy az ítéletet nem lehet felfüggeszteni, mert Haverbeck a fellebbviteli tárgyalások során nem mutatott megbánást vagy a nézetei megváltoztatásának jeleit – írja az AP.

Haverbeck többször is kijelentette, hogy „az auschwitzi tábor csak egy munkatábor volt”.

Hírdetés

Többször elítélték, de annak ellenére sem kegyelmeztek meg neki, hogy már jócskán elmúlt 90 éves is.

Korábban többször is pénzbüntetést kapott és legalább 30 hónapot ült hasonló gondolatbűncselekmények miatt. A pénteki ítélet ellen fellebbezni lehet.

A német (és egyébként a magyar) törvények értelmében börtönbüntetés terhe mellett tilos megkérdőjelezni a nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom számlájára írt népirtást, ami „holokauszt” néven vonult be a köztudatba.

A „holokauszttagadás” és a lakosság egyes csoportjai elleni „gyűlöletkeltés más formái” az amerikaiak által 1945 óta megszállva tartott Német Szövetségi Köztársaságban akár öt év börtönbüntetéssel is sújthatók, és a nemzetiszocialista szimbólumok (az összes, amit az NSDAP vagy intézményei használtak és ezeknek módosításai is) mellett például testmozdulatok (karlendítés és más kézjelek különböző formái), a germán népek ősi rúnaírásának nagy része, de például még a német himnusz első versszaka is (Deutschland über alles), vagy például tavaly óta már a bismarcki második Német Birodalom pre-nemzetiszocialista zászlaja is tiltott.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »