9 mondattal kiszűrhető a szadista hajlam, ezek azok a mondatok

Kanadai kutatók szerint egyszerűen megállapítható, hogy ki és mennyire hajlamos a szadizmusra.

A tudósok az 1990-es évek végén megalkották a dark triad, azaz a sötét hármas fogalmát. Ennek alkotóelemei a nárcizmus, a pszichopátia, valamint machiavellizmus, ami együtt egy ellenséges és önző viselkedést tesz ki. Egy friss kutatás szerint azonban mindehhez egy negyedik elem is társulhat: a szadizmus – áll az IFLScience cikkében.

A Nyugat-ontariói Egyetem szakemberei szerint magát a szadizmust nehéz megkülönbözteti a sötét hármas tételeitől, ám a következő állítások alapján könnyedén kimutatható a szadista hajlam – írja a hazipatika.com. Az első nyolc mondat minél inkább jellemző, míg az utolsó minél inkább nem, annál erősebb a szadista hajlam.

1. Az irányítás érdekében kigúnyolok másokat. 2. Másokat piszkálni sosem unalmas. 3. Az irányítás érdekében bántanék másokat. 4. Szórakoztató másokat dühösnek látni, miután kigúnyoltam őket. 5. Gonosznak lenni valakivel néha izgalmas. 6. Örömmel tölt el, ha másokat a barátai előtt gúnyolhatok ki. 7. Izgalmas érzés azt látni, ahogy mások verekednek. 8. Ha valaki idegesít, arra gondolok, hogy bántom. 9. Még akkor sem bántanék szándékosan senkit, ha idegesítene engem.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ha egyetért ezzel a 9 állítással, akkor ön bizony tudományosan is szadistaKegyetlen szadistát kaptak el DonbászonRovatok: NetTechTelepülés: USACímkék: tudomány, tudományos érdekesség, szadista, kanadai kutatókForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »