9 dolog, amit az embereknek nem kellene elhinniük Buddha szerint

Mivel sok bölcs, nagy tiszteletben álló ember, aszkéta és szent ember fordult meg náluk, a kálámák népe összezavarodott. Zavarukat az okozta, hogy a nagy mesterek sokszor egymásnak ellentmondó tanításokat osztottak meg velük.

 

Talán életünk egy bizonyos szakaszában mi is hasonlítunk a kálámákhoz.

Hogy bepillantást nyerhessenek az igazságba, megkérdezték egyszer a Buddhától, hogy miben higgyenek. Mire a Buddha nem azt a választ adta nekik, amire számítottak. Helyette inkább arra hívta fel a figyelmüket, hogy miben nem kéne hinniük.

 

Nem kell ahhoz hivatalosan is Buddha tanítványainak lennünk, hogy rálelve a tanításaiban rejlő igazságokra, felismeréseink támadhassanak.

Ne feledd, ezeken az intelmeken olykor gondolkozni kell, a mélyükre kell hatolni, s nem szabad előítélettel vagy kritikai éllel hozzáállni.

 

Ne higgy mindenféle szóbeszédnek.

Azt a képességet, amelynek köszönhetően valakinek a hiedelmeit a megfelelő módon letesztelheted, úgy hívják a megfelelő figyelem. Ha nagyszerű barátaink vannak, akkor megvan a lehetőségünk, hogy felismerjük és megválasszuk a bölcs mentorainkat.

 

Ne higgy a hagyományokban pusztán azért, mert régiek és sok generáció adta őket tovább sok helyen.

 

Ne higgy el valamit azért, mert sokat beszélnek róla az emberek.

 

Ne higgy el bármit csak azért, mert megmutatták neked, hogy néhány ókori bölcs írott hagyatéka.

 

Ne higgy abban, ami azért tetszik neked, mert azt gondolod róla, hogy igazán rendkívüli és bizonyára azt egy isten vagy más nagyszerű lény ihlette.

Hírdetés

 

Ne higgy valamiben azért, mert előnyöd származik a feltevéséből, vagy mert sok éves szokás kényszerít arra, hogy igaznak fogadd el.

 

Ne higgy el bármit a papok vagy a tanítók felhatalmazása/tekintélye alapján.

 

Ne higgy a feltételezésekben. De ha valamivel alapos vizsgálódás és elmélkedés után egyetértesz, mivel az előmozdítja az egyén és a világ javát, akkor fogadd el igazságként és életedet hozd vele összhangba.

 

Ne higgy el bármilyen doktrínát pusztán tiszteletből, hanem előbb vesd próba alá úgy, ahogyan az aranyat is tűzpróbának teszik ki.

 

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post 9 dolog, amit az embereknek nem kellene elhinniük Buddha szerint appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »