8000 dollárért juttatják el az Iszlám Állam tagjait Szíriából Európába

8000 dollárért juttatják el az Iszlám Állam tagjait Szíriából Európába

Szeptember 14-én egy amerikai csatorna arról számolt be, hogy terrorista csoportok európai országokba szállítják az Iszlám Állam tagjait, beleértve a szervezet vezetőit is.

A CBS hírcsatorna riportere Nora O’Donnell a terrorista szervezetek mozgásáról gyűjtött híreket és ezért ellátogatott Szíriába, Irakba és Törökországba is. Azután pedig elutazott Görögországba, ahol Athénban találkozott olyanokkal akik embercsempészettel foglalkoznak. Az egyik név nélkül nyilatkozó észak-afrikai csempész elmondta, hogy ez az ágazat eléggé jövedelmező a görög fővárosban.

A csatorna információi szerint az ISIS tagjait is Görögországon keresztül szállítják más európai országokba. A CBS szerint Athén egyik rossz hírű környéke, az Omonia tér a központja ennek a tevékenységnek és más bűncselekményeknek.

A csatorna riportere rejtett kamerával ellátogatott az érintett körzetbe és találkozott az egyik német ISIS terrorista özvegyével. A férje meghalt a harcokban, ő pedig szeretne visszajutni Németországba. Elmondta, hogy az ,,Elnök,, ahogyan a csempész hálózat fejét nevezik, 8000 dollárért hajlandó haza juttatni. Először Olaszországba juttatják el és onnan segítenek eljutni neki Németországba.

Hírdetés

A hálózat vezetőjének elmondása szerint már több százezer migránst juttatott el Európába. A legtöbbjüket Törökországból először Ciprusra szállították, majd az Adriai tengeren keresztül más európai államokba.

,,A hálózat vezetője büszke arra, hogy a korábbi jordániai terrorista Abu Musab Al-Zarqawi három testvérét is ő menekítette ki Irakból.,,

A csempészek hamis, vagy lopott útleveleket használnak, melyeket Athénban szereznek be és gyakran más személyek adatait használják fel. Gyakran amerikai útlevelet is hamisítanak. A Görögországból Spanyolországba és Olaszországba eljuttatott személyek pedig könnyen eljutnak Európa bármely országába.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (news-syria.sy)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »