70 kilométeren át száguldott mozdonyvezető nélkül egy 53 kocsiból álló szerelvény

70 kilométeren át száguldott mozdonyvezető nélkül egy 53 kocsiból álló szerelvény

Az indiai államvasutak vizsgálatot rendelt el, miután vasárnap az egyik tehervonat több mint 70 kilométert tett meg mozdonyvezető nélkül. A vonat nagy sebességgel több állomáson is áthaladt, amit a közösségi oldalakon megosztott videók rögzítettek.

A vonat mozdonyvezető nélkül a Dzsammu és Kasmír régióbeli Kathua állomásról a szomszédos Punjab államban lévő Hoshiarpurba közlekedett.

Az Indiai Vasutak tájékoztatása szerint a vonatot végül leállították, személyi sérülés nem történt.

A tehervonat ellenőrizetlen futása helyi idő szerint vasárnap reggel 7 óra 25 perctől reggel 9 óráig történt. A szerelvény 53 zúzott kővel megrakott kocsiból állt.

Hírdetés

A mozdonyt eredetileg a mozdonyvezető és segédje vezette. A Kathua városában történt megállás közben azonban mindketten leszálltak egyeztetett személyzetcsere keretében. A szerelvény ezután elindult a lejtőn lefelé lejtő síneken, és fokozatosan közel 100 kilométeres óránkénti sebességet ért el. Öt állomáson ment keresztül, mielőtt megállították.

Az indiai vasutak igyekszik kideríteni az eset pontos okát, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az irányítatlan vonatot a sínekre helyezett fahasábok segítségével lassították le, majd megállították. Az eset ideje alatt elővigyázatosságból lezárták az összes vasúti átjárót a érintett pályaszakaszon.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »