7 haslapító étel, amitől kizárt a puffadás

7 haslapító étel, amitől kizárt a puffadás

A legjobb formádat szeretnéd hozni egy eseményen vagy fotózáson? Esetleg egyszerűen ráuntál, hogy a nem megfelelő táplálkozás miatt folyton kidülled a pocakod? Csokorba szedtük azokat a kajákat, amelyekkel elérheted a célod.

Gyakori hiba, hogy aki el akarja kerülni a puffadást, kevesebb folyadékot vesz magához – mondván, „azzal se teljen a hasa”. Az emberi szervezet azonban ehhez képest fordítva működik. Tehát minél többet iszol, és minél nagyobb víztartalmú falatokat választasz, annál hatékonyabban tud gondoskodni a kiegyensúlyozott folyadékháztartásról. A kalóriaszegény, ám elképesztően finom uborka kiváló alternatíva – írja a bien.hu.

Ha megeszel két kiló görögdinnyét, rövid ideig tényleg úgy nézhet ki a pocakod, hogy megkérdezhetik tőled, mikorra várod a porontyot. Amennyiben viszont beéred ennél szerényebb szeletkével is, anélkül örülhetsz teltségérzetnek, hogy ez bármennyire is látszana rajtad. Csapj le a lehetőségre így ősz elején, amíg még megteheted!

Most már tudod, hogy a vízvisszatartás a haspuffadás egyik leggyakoribb oka. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a spárga akár a meglévő problémát is hatékonyan csillapítja? A dietetikusok szerint elég belőle néhány szálat az ebédedhez csapni, mielőtt elindulnál a strandra vagy a sorsdöntő randira.

Hírdetés

A fogyókúrázók képesek feketelistára tenni ezt a finomságot, noha tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Káliumtartalma például hozzájárul a sóháztartás egyensúlyához. Ha ugyanis túl sok nátrium halmozódik fel a szervezetedben, hajlamosabbá válsz a vízvisszatartásra, s előbbi nyomelem kiegyenlíti a viszonyokat. A végletekig leegyszerűsítve a dolgot úgy is fogalmazhatnánk, hogy kálium egyenlő lapos has. (Bár ezért a velős fiziológiai összefüggésért a szakértők talán nyakon is vágnának, hiszen az egyenletből néhány közbülső lépés kimaradt.)

A tojásfehérjéből készült omlett tökéletes reggeli azokon a napokon, amikor lapos hasat kell villantanod. Tele van fehérjével, ami hosszan tartó teltségérzetet biztosít, ráadásul vízhajtóként is működik. Nem véletlen, hogy a sportolók ennyire szeretik… (A tojássárgája jó lesz egy sütihez néhány óra múlva, amikor már nem készülsz bevetésre a pociddal.)

Néhány szem szőlővel gátat szabhatsz a puffadásért felelős kellemetlen gázképződésnek. Akár nasi gyanánt is magaddal viheted a strandra, a fotózásra, vagy ahol éppen szükség van a lapos hasra. Cukortartalma azonban releváns, így ne felejtsd el beleszámolni a napi bevitelbe, ha fogyókúra van folyamatban.

A gazdag, krémes állagú tejtermék nemcsak elsőrangú proteinforrás, de még jótékony baktériumok is találhatóak benne, melyek segítik az emésztésed. A cukortartalom miatt azonban légy résen: válassz olyat, amiben legfeljebb 20 gramm van! Ha hiányzik az édes íz, eheted a már említett banánnal, szőlővel vagy dinnyével. Jól hangzik, ugye?


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »