65 lengyel egészségügyi dolgozó érkezett Szlovákiába, hogy segítsen a tesztelésben

65 lengyel egészségügyi dolgozó érkezett Szlovákiába, hogy segítsen a tesztelésben

Pénteken 65 lengyel egészségügyi dolgozó érkezett Szlovákiába, hogy segítsék az országos koronavírus-tesztelés lebonyolítását. A pozsonyi repülőtéren Igor Matovič kormányfő és Roman Mikulec belügyminiszter (mindketten OĽANO) fogadták őket. A miniszterelnök elmondása szerint összesen 211 lengyel szakember fog segítséget nyújtani a tesztelés alatt.

Matovič a lengyel segítséget “testvéri lépésnek” nevezte, és hangsúlyozta, hogy a szolidaritás fontos szerepet játszott a történelemben.

– jegyezte meg. A lengyel szakemberek Kiszuca, Árva térségében és Ólubló környékén fognak segíteni.

Hírdetés

“A lengyel egészségügyi személyzet a szolidaritás nevében jött Szlovákiába. Ez is bizonyítja, hogy nagyon jó, baráti a két ország kapcsolata” – fűzte hozzá Krzysztof Strzalka, a Lengyel Köztársaság szlovákiai nagykövete.

Január 18. és 26. között országos szűrésre kerül sor, amelynek célja, hogy felmérjék a szlovákiai járványhelyzetet. Az eredmények fényében az országot két részre fogják osztani: 37 rosszabb és 36 jobb helyzetben lévő járásra. Az előbbiekben a tömeges tesztelést megismétlik.

A kormány arról is határozott, hogy február 7-ig meghosszabbítják a kijárási tilalmat. Január 27. után csak negatív antigén vagy PCR teszt birtokában lehet majd munkába, illetve a természetbe menni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »