630 ezer forintot gyűjtöttek a magyar veteránharckocsizók a horvát földrengés áldozatainak

630 ezer forintot gyűjtöttek a magyar veteránharckocsizók a horvát földrengés áldozatainak

Tegnapelőtt találkozott a magyar és horvát delegáció a gólai határátkelőhelyen az adomány átadására.

1755 eurót és 100 kunát adott át a harckocsisok nyugdíjas egyesülete a kaproncai veterán szövetségnek.

2020. december 29-én olyan súlyos földrengés rázta meg a horvátországi Petrinyát és környékét, amire emberemlékezet óta nem volt példa.

A Sziszek-Monoszló megyében 50 000 lakos volt érintett a tragédiában, csaknem 3000 épület vált lakhatatlanná.

Január 4-ig több mint 14 ezer bejelentés érkezett a földrengéssel kapcsolatos károkról.

Az érintett területen 11 iskola és szinte az összes templom is megsérült, sőt, 5 templom össze is omlott. Zágráb megyében több mint 1000, Károlyváros megyében 300 ingatlan sérült meg.

Az itt élőknek nagy szüksége van most a segítségre.

Éppen ezért a nagyatádi 69. Harckocsi Ezred nyugdíjas és Baráti Köre is csatlakozott a földrengés áldozatainak megsegítéséhez.

Január közepén

riadóztatták

Hírdetés

az egyesület valamennyi tagját az Alföldtől a Dunántúlig.

A kezdeményezéshez több magányszemély és egyesület is csatlakozott, így például a 68-as Út Motorosai 50 ezer forinttal járultak hozzá a gyűjtéshez, a bajor veterán szövetség egy tagja Németországból 100 eurót adott, a Homokszentgyörgyi polgármester pedig 100 ezer forinttal támogatta az ügyet.

– Büszke vagyok az egyesület tagjaira, rövid idő alatt, két héten belül több mint 600 ezer forintot sikerült összegyűjteniük – mondta az Atádhírnek Hortobágyi Ferenc, az harckocsi ezred nyugdíjas egyesületének elnöke. – Örülök, hogy az adományátadás idejére a belügyminiszter úr megnyitotta számunkra a határátkelőhelyet, öt nap sem kellett a megszervezéséhez.

Az adományra szánt összeget a horvát partneregyesület, a kapronca megyei veterán szövetség delegációja vehette át.

Mivel az összegyűlt összeg szétaprózva csak kevés segítséget nyújthat, ezért a nagyatádiak kérése az volt, hogy az adományt olyan károsult kapja meg, aki maga is hivatásos katona vagy rendőr.

Összesen 1755 eurót és 100 kunát adtak át.

A horvát-magyar delegáció a berzence-gólai határátkelőhelyen találkozott szombaton.

Jelen volt még többek között Ratimir Ljubics, megyei alispán, Zvonoimir Prepelics, a kapronca megyei veterán szövetség elnöke illetve Hafuzi Avnija tiszteletbeli albán konzul és békenagykövet, akivel a harckocsizók évek óta sokszor dolgoztak együtt adománygyűjtő akciók során, írja Herr Dávid.

Magyar Tudat

Megosztás

The post 630 ezer forintot gyűjtöttek a magyar veteránharckocsizók a horvát földrengés áldozatainak appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:Földrengés volt Magyarországon                 A Richter-skála…Budapest Belvárosi Ferences Templom 2018. szeptember 29. : Vitézavatás Hogy ez a sereg mindég megbízható legyen, fő a származás…Beer Miklós püspök üdvözli a keresztény-és magyarellenes hőbörgőket! Szégyellje magát! Beer Miklós Püspök Úr! Nem először válik világossá milliók előtt…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »