58 drónt lőtt le az orosz hadsereg idén a hmejmími támaszpontja körül

Az idén csaknem hatvan drónt semmisített meg az orosz hadsereg a szíriai Hmejmímben lévő támaszpontja körül – közölték szombat este hírügynökségek.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője pénteken újságíróknak elmondta, hogy szíriai felkelők 58 drónját és 27 rakétáját semmisítette meg a Latakia tartományban telepített orosz légvédelem.

A legtöbb támadást a fegyveres ellenzéki és szélsőséges csoportok kezén volt Hán Sejkúnból, illetve Latamneh városából mérték az orosz légibázisra. Bassár el-Aszad szíriai elnök csapatainak augusztusban sikerült visszafoglalniuk a városokat.

A szíriai kormány tájékoztatása szerint drónok gyártására használt földalatti létesítményekre bukkantak mindkét helyszínen.

Hírdetés

Konasenkov hozzátette, hogy a lázadók az utóbbi időben jelentősen javítottak dróngyártási képességeiken.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és az al-Kaida terrorhálózathoz közel álló Haját Tahrír as-Sám szélsőséges iszlamista ernyőszervezet iszlamistái tartják uralmuk alatt.

A szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak a középnyugat-szíriai Hama és északnyugat-szíriai Idlíb tartományban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »