5 dolog az életedben, amit nem kellene többé számolnod

5 dolog az életedben, amit nem kellene többé számolnod

Vannak dolgok, amiket akaratlanul is folyton számon tartunk, de ha jobban belegondolunk, nem sok örömet hoznak az életünkbe. Épp ezért eljött az ideje, hogy összegyűjtsük, melyek azok a dolgok, amiket soha többé nem kellene számolgatnod!

Amikor 20 éves vagy, azt gondolod, te sosem fogsz megöregedni. Neked nem lesznek ősz hajszálaid, sem ráncaid, hiszen ez egyszerűen nem történhet meg veled. Aztán telik az idő, dolgozol, a kapcsolatodra koncentrálsz, családod lesz, és amikor évekkel később belenézel a tükörbe, ott vannak. A kis szarkalábak a szemeid körül, az az idegesítő ránc az arcod bal oldalán; és innentől kezdve nem tudod nem észrevenni őket. Számon tartod az ősz hajszálaidat, és azt, hogy hol jelenik meg újabb ránc, holott semmit sem tehetsz ellene – írja a bien.hu.

Épp ezért kellene elengedned a dolgot, és számolás helyett észrevenni, hogy mit jelentenek ezek igazából. Az a ránc a szád és a szemed környékén azt mutatja, hogy milyen sokat mosolyogtál és nevettél, mert olyan sokszor voltál boldog. Egyes ráncok a homlokodon azt mutatják meg, hogy neked is volt nehéz időszak az életedben, de itt vagy, és legyőzted. Hidd el, ezekkel együtt is csodálatos vagy!

Ha még szingli vagy, nem tudod nem észrevenni, hogy a környezetedben milyen sokan házasodnak meg és vállalnak gyereket. Ilyenkor pedig ugyancsak nem tudsz nem arra gondolni, hogy ők mind megelőztek téged, míg te azt sem tudod, mihez fogsz kezdeni az életeddel jövő héten.

Azonban emiatt nagy kár lenne szomorkodni! Hiszen a világon több milliárd ember él, és nincs kettő olyan, aki ugyanazt az életutat járná be. Mindenkinek más időben, mást kell átélnie, és az, hogy hány barátod házasodott már meg, a tiédet egyáltalán nem befolyásolja. Ez a te részedről nem kínos, és egyáltalán nem rontottad el az életed, hiszen előbb-utóbb minden megtörténik, aminek meg kell! Felesleges ezt számon tartanod!

Hírdetés

Olyan sok ember létezik, aki éveket, sőt, évtizedeket pazarolt el az életéből önsanyargatással, mert a mérleg többet mutatott, mint szerették volna. Egyszerűen felejtsd el, és mostantól ne számold a kilókat! Hidd el, nem ez határozza meg, hogy ki vagy! Már csak azért sem, mert a mérleg nem mutatja meg, mennyire vagy egészséges, mennyi izom van rajtad, és milyen nehezek a csontjaid.

Az egészséges életmód ott kezdődik, hogy odafigyelsz az étkezésedre és a megfelelő mozgásra, és nem attól függ, hogy mennyit mutat az a bizonyos kijelző. Ez az egyik legnehezebb küzdelem, hiszen sokak számára sosem ér véget, és örökké elégedetlenek lesznek magukkal; ők pedig később mindezt meg is bánják.

Mióta berobbant a Facebook, és megismertük a lájkok fogalmát, egyre nagyobb jelentőséggel kezdtek ezek bírni az életünkben. Amikor feltöltünk egy fotót, gyakran ránézünk, hányan nyomtak tetsziket a képünkre, és ha kevesebb érkezik, mint amire számítunk, az bizony elkezd zavarni minket. Pedig nem kellene!

Hiszen az életed nem attól függ, hogy hány ember lájkolja a fotóidat, ahogy a közösségi oldalakon nem is feltétlenül a valóságot láthatod. Rengetegen a lájkokkal próbálják jobb kedvre deríteni magukat, ettől érzik magukat szebbnek, csinosabbnak, pedig mindez a való világban nem jelent semmit.

Persze az életkoroddal mindig is tisztában leszel, ahogy a születésnapod dátumát sem tudod elfelejteni. De kár lenne az éveket számolni, és ez alapján alakítani az életed. Azt gondolni, hogy 20 felett már meg kell találnod álmaid munkáját, vagy hogy 30 felett muszáj házasnak lenned.

Ezek mind csak számok. Valójában annyi idős vagy, amennyinek érzed magad, és e szerint kellene élned a napjaidat. Ne válassz a boltban ruhát a korodhoz mérten, hanem inkább az alakodhoz, vagy a kedvedhez. Hagyd, hogy az érzéseid uralkodjanak feletted, ne pedig a szám, ami a születési kiskönyvedben szerepel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »