5 arra utaló jel, hogy a csakráid hangolásra szorulnak

5 arra utaló jel, hogy a csakráid hangolásra szorulnak

Ha kimerültnek, energiaszegénynek, lehangoltnak vagy egészségtelennek érzed magad, akkor lehet, hogy csakráid elhangolódtak.

 

Nehéz, ha ugyan nem lehetetlen vállalkozás egy egészséges testet és elmét fenntartani úgy, hogy tökéletesen egyensúlyban legyenek egymással. Ez a folyamat, amit homeosztázisnak vagy a belső környezet dinamikus állandóságának hívnak, egy olyan eszközt kínál, amelynek segítségével elérhető a különböző vegyi anyagok, a hormonok, a mikroorganizmusok és a többi egyéb dolog közötti egyensúly. Minél inkább eltávolodunk ettől a harmonizált létállapottól, annál nagyobb mind a testi, mind a mentális betegség esélye.

 

A csakrák egyensúlyba hozatala egy ősrégi mechanizmus, amellyel vissza tudjuk állítani a testet és a tudatot a homeosztázis állapotába.

 

 

Mit jelentenek pontosan a csakrák?

 

A csakrák egyszerűen szólva azok a helyek, ahol a szellemi és a fizikai test találkozik.

Úgy gondolják, hogy már hivatalosan szabványosították őket a nyolcadik századi buddhista-tantrikus tanítások, így az ősi szokás szerint hét elsődleges találkozási pont találtható a test finom (nem fizikai) energiavezetékei között. Ezek a csatornák, melyeket nadiknak, is hívnak, nem mások, mint olyan vezetékek a finomanyagi testben, melyeken keresztül az életenergia áramlik.

 

A csakra szó ősi szanszkrit kifejezés, mely a kerék, kör vagy körforgás jelentéssel bír. Ez segíthet nekünk vizualizálni azt, hogyan értelmezzük a csakrák működését. A csakráink, mintha energiakerekek volnának, folyamatosan megmozgatják a testünk adott zónáin belül keringtetett energiatartományokat. Miközben számos csakrának a létezéséről tudunk a testen belül, a legtöbb gyakorló csak a hét „fő” csakrára fókuszál.

 

Gyökér csakra

 

A gerinc tövénél helyezkedik el, ez amúgy a Muladhara vagy föld csakra. Színe piros. A védettséggel és a biztonságérzettel áll kapcsolatban.

 

Szakrális csakra

 

A felső medencei területen található. Ezt a csakrát az ősi szokás szerint Svadhishthana-nak nevezik. Narancssárga színű. Ezt tekintik a víz csakrának. Az örömmel, az elfogadással és a kreativitással áll kapcsolatban.

 

 

Solar plexus / Napfonat csakra

 

Ott helyezkedik el, ahol a bordák a hassal találkoznak, éppen a köldök felett. Ez a csakra a Manipura, vagy tűz csakra. A Manipura-ról úgy vélik, hogy az emésztésért és a rekeszizomfunkciókért felel. Hozzá tartozik önkontroll és az önértékelés érzése is.

 

Szív csakra

 

Furcsa mód a mellkas közepén helyezkedik el és Anahata csakraként is ismert. A szeretet és a belső béke érzésével áll kapcsolatban.

 

Torok csakra

 

Kék színű, Visuddha néven is ismert. Az ízlésért, a beszédért, az étkezési szokásokért felel, s ennek a csarkának a rendeltetése, hogy képessé tegyen mind a belső, mind a külső kommunikációra.

 

Harmadik szem csakra

 

A szemeid között helyezkedik el. (Pontosabban a homlok közepe táján.) Máskülönben Ajna csakraként ismert. Ez a fény csakrája. Indigó színű. Ez tesz képessé bennünket a fizikai látásra is és a belső döntéshozatalra is.

 

Korona csakra

 

Úgy vélik, hogy vagy a fejtetőn, vagy éppen felette helyezkedik el. Sahasrara egy ibolyás színű csakra, ami a kozmikus energiát jelképezi. A korona csakra felel a lelki béke és összekapcsolódás fenntartásáért.

 

Amennyiben ez kissé hókuszpókusznak tűnik az ízlésedhez, akkor gondolj úgy a csakrákra, mint energiatartományokra. Az univerzum energia – ez tudományos tény. Következésképpen magától értetődik, hogy a testünket bizonyos energiahullámhosszok szabályozzák.

Eme energiatartományok megértésére nyílik lehetőség a csakrarendszeren keresztül.

 

 

Miért hangoljuk össze a csakrákat?

 

Akár tetszik, akár nem, a testünket és az elménket erőteljesen befolyásolják mind a saját energiáink, mind mások energiái. Ezek az energetikai területek különböző csakrára osztva jelzik, hogy élénk és életteli vagy-e, avagy inkább letargikus és lehangolt.

A tökéletes kiegyensúlyozottságot és az egymással való összhangot célzó csakrák összehangolása elősegítheti, hogy energikusabbnak és ismét teljesnek érezzük magunkat. Sok oka van annak, amiért a csakrák behangolására van szükség.

 

Az elhangolódott csakrák fizikai problémákat is okozhatnak

Hírdetés

 

Gyakran elfordul, hogy ha bizonyos testi betegségektől szenvedünk, de képtelenek vagyunk megfejteni, miért alakult így az életünk, akkor a csakrák kiegyensúlyozatlansága lehet ennek az oka. Íme, néhány olyan tünet, melyek az elhangolódott csakrákkal kapcsolatosak:

 

Húgyhólyag- és a bélproblémák

Légzési gondok

Keringési problémák

Fogászati problémák

Emésztési szövődmények

Fejfájás

Immun betegségek

Derékfájás

Alacsony libidó

Bőrproblémák

A nemi kérdések

Látászavarok

 

Az elhangolódott csakrák mentális problémákat is okozhatnak

 

Mivel a csakrák képviselik a spirituális életerőnket, ezért vitathatatlanul egy még meghatározóbb szerepet is betöltenek az érzelmeink és a mentális egészségünk szabályozásában. Amennyiben mi a következő gondokkal küszködünk, akkor az lehet valamelyik csakránkkal kapcsolatos problémánk is:

 

Szenvedélybetegségek

Indulati problémák

Önagresszió vagy mások irányába érzett agresszió

Unalom (az élet, más emberek vagy a munka iránt)

Zárkózottság

Depresszió

Táplálkozási zavarok

Határozatlanság

Bizonytalanság

Féltékenység

Motiváció hiánya

Kreativitás hiánya

Akaratgyengeség

Levertség

Neheztelés

 

 

A csakrák behangolása segítségedre lehet a teljes egyensúly eléréséhez

 

Összességükben a csakrák az egész énedet megjelenítik: a fizikai, a spirituális és az érzelmi részt is. Emiatt ők biztosítják azt az eszközt, amelynek a segítségével szert tehetsz életed teljes körű egyensúlyára, vagyis arra az elódázott homeosztázisra, amiről korábban szóltam.

Ha szentelsz egy kis időt arra, hogy aktívan vizualizáld és támogasd mindegyik csakrádat, akkor minden területen javíthatod magadat. Azáltal, hogy néhány perc erejéig a hét csakrára összpontosítod a figyelmedet, finoman, de biztosan fejleszted az általuk képviselt tulajdonságokat.

 

A csakráid behangolása fejlesztheti az öntudatodat

 

Ez jelentéktelen előnynek hangzik, azonban valójában nagy dolog!

A csakrák tudatosságának fejlesztése által lehetőséged nyílik az öndiagnózisban való jártasságra. Nem abban az értelemben, ahogyan egy orvos diagnosztizál, kifaggatva téged a tüneteidről, majd valamilyen undok gyógymódot javasolva, hanem abban az értelemben, hogy megtudd állapítani, hol érzed magadat gyengébbnek, vagy betegnek, hogy energiát tudj arra területre fókuszálni a homeosztázis visszaállítása céljából.

Lényegében a csakrákban tapasztalható apályok és dagályok feltérképezésével hajszálpontosan beazonosíthatsz megfoghatatlan egészségügyi problémákat és megoldhatod azokat anélkül, hogy hatalmas mennyiségű gyógyszert söpörnél be.

 

A csakrák behangolása hozzásegíthet a jólét eléréséhez

 

Ha az elmúlt években nem a világvégén éltél, akkor hallották már a jógáról. A jóga történetesen a csakrarendszerből származtatja mantrái jó részét. Valójában a meditáció megannyi modern változata a fő csakrák közötti energiaáramlás megértéséből merítik az esszenciájuk javát. Valamilyen formában mindenki elismeri, hogy tudatosság található a hét csakra között, s azok behangolása a harmónia és a jólét állapotát hozza el számunkra. Ily módom a csakrák behangolása olyan, mintha állandóan egy meditatív állapotban volnánk, amely lehetővé teszi számunkra a könnyed nyugalom elérését és egy szépségekben és boldogságban gazdag életet idéz elő.

 

 

Hogyan hangoljuk össze a csakráinkat?

 

Keress egy csendes helyet a csakráid behangolásához.

 

Rengeteg olyan módszer van, amelyek segítségével elérheted a csakrák nagyságát – mindenkinek megvan a saját módszere. De, mint mindig, az egyszerűség a kulcs. Ez a módszer egy ősrégi technika a csakrák gyors és hatékony behangolásához:

 

Feküdj le kényelmesen egy olyan helyre, amely távol van az élet nyüzsgésétől. Ez lehet a saját hálószobád vagy egy csendes hely a fűben a fák alatt – bárhol, ahol minimalizálható a kényelmetlenségből fakadó zavar és a stressz.Szánj néhány percet arra, hogy csak pihenj és mélyeket lélegezz, közben tisztíts meg az elmédet a mindennapi zavaroktól és összpontosíts a testedre.Most hangold rá a szándékodat arra, hogy a csakráidat egyensúlyba hozod és behangolod. Az energiák kétségtelenül hallgatnak a szándékainkra, így ennek valójában nagy jelentősége van.Helyezd az egyik kezdetet az első csakrára, ami a gerinced tövénél található, majd a másik kezdet a másik csakrára: a szakrális csakrára a köldököd alá. Fizikailag pihentesd a két kezdet ezeken a területeken, vagy tarthatod a tested felett pár centire is a megadott területeknél, ahogy neked tetszik.Addig tartsd így a kezeidet, amíg azt nem érzed, hogy az energia kiegyenlítődött a két csakra között. Ez lehet egy lüktető érzés, vagy egyszerűen egy olyan érzés, hogy ideje továbblépni a következő csakrára. Ha semmi meggyőzőt nem érzel, akkor egy-két perc múlva haladj tovább.Vidd a kezed a második és a harmadik csakrádra, és ismételd meg a folyamatot egészen a hetedi csakrádig. Miután mindegyik csakrádat egyensúlyba hoztad, pár percig egyszerűen csak feküdj és merülj el a teljesség érzésében.

 

Tekintsd szívügyednek, hogy minden nap elvégzed, és nem csak a stressznek inthetsz búcsút, hanem saját testeddel is sokkal jobban összehangolódhatsz. Viszlát, orvos! Szervusztok, csakrák!

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás: http://www.riseearth.com/2017/03/5-signs-you-need-to-align-your-chakras.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »