455 ezer euró készpénzzel kapcsoltak le egy ukrán nyugdíjast a müncheni repülőtéren

455 ezer euró készpénzzel kapcsoltak le egy ukrán nyugdíjast a müncheni repülőtéren

A müncheni repülőtér vámosai csaknem 455 ezer euró készpénzt foglaltak le egy 66 éves ukrajnai nyugdíjas poggyászában. Az eset még november 19-én történt.

A terminál bejáratánál végzett ellenőrzés során a nyugdíjas azt mondta, hogy körülbelül 300 euró készpénz van nála, amit az ellenőrzés is megerősített.

„A beszállás előtt azonban a férfi átadta a kézipoggyászát. Az utas újbóli ellenőrzése után csaknem 455 ezer eurót találtak a kézipoggyászban. A pénzeszközt lefoglalták és a férfi ellen büntetőeljárást indítottak”

Hírdetés

– áll a müncheni vámhivatal jelentésében.

A német hatóságok szerint az ukrán férgi nem tudta megmagyarázni a pénz eredetét. Az ügyben még tart a nyomozás. A vámhivatal képviselője, Christian Schüttenkopf a Bildnek nyilatkozva elmondta, hogy a rendfenntartók pénzmosás lehetőségét is vizsgálják. Ha a készpénz eredete nem nyer igazolást, „minden pénzt elkoboznak az állam javára”.

A müncheni vámhivatal emlékeztetett arra, hogy az Európai Unión kívüli országokból történő belépéskor a 10 ezer euró feletti értékű készpénzt és ékszert írásban kell bejelenteni.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »