417-tel hajtott egy cseh milliárdos a sztrádán, és még videót készített róla

417-tel hajtott egy cseh milliárdos a sztrádán, és még videót készített róla

Mi kell ahhoz, hogy több száz kilométeres sebességgel hajtsanak el a sztrádán a rendőrök előtt, s azok ne adjanak büntetést? Németországba kell menni, ahol ugye nincs sebességkorlátozás az autópályákon és persze nem árt, ha jó gyors autója is van az embernek. Nos ezen feltételeket teljesítette az egyik leggazdagabb cseh, aki minderről videót is készített.

Radim Passer nem először próbálta túllépni a sebességrekordot egy autópályán. 2015-ben egy Bugatti Veyronnal ugyancsak Németországban sikerült elérnie a 402,5 km/órás sebességet. Most ugyanarra az útszakaszra tért vissza, ám egy Bugatti Chiron Sporttal. Berlin és Wittenberg között az A2 autópálya körülbelül 10 kilométeres egyenes szakaszán hajtotta végre a tesztet. A cél az volt, hogy kiderítse, milyen maximális sebességet érhet el a Chiron a sztrádán. Az adott járgányt a teszt előtt a Bugatti székházában, Moslheimben vizsgálták meg, s miután igazolták, hogy műszaki szempontból felkészült a tesztre, kihajtott az autópályára.

Hogy a száguldás a lehető legbiztonságosabb legyen, hajnali öt előtt végezte el a tesztet, amikor még szinte üres volt a sztráda. Az eredmény lélegzetelállító: a Chiron Sport a fedélzeti számítógép szerint simán elérte a 414 km/órás sebességet, a GPS adatok szerint a sebessége ráadásul 417 km/óra volt. Tény, hogy a tesztet még tavaly végezte el, a száguldásról készült videót azonban csak az elmúlt napokban tette fel a világhálóra.

Hírdetés

Passer kamerákat helyezett el az utastérben így most bárki megnézheti a lélegzetelállító száguldást. A Chiron Sport eleinte „óvatosan” gyorsul 180 km/órára gyorsul és egy ideig tartja ezt a tempót. A maga nemében már ez is komoly száguldásnak számít, ám a java még csak ekkor jön. A Chiron ugyanis nem csak 200, hanem 300 km/óra felett is hihetetlen tempóban gyorsul tovább. Egyesek szerint Passer tesztje fantasztikus és figyelemre méltó, mások állítják, életveszélyes bolondságot tett.

Csak a margóra jegyzem meg, hogy a Chiron Sport motorházában egy 16 hengeres nyolcliteres erőforrás van, amelynek teljesítménye 1103 kW és 1500 lóerő. A Bugatti hivatalos gyári adatai szerint a Chiron Sport végsebessége 420 km/óra.

Hát dőljenek hátra, kapcsolják be a biztonsági öveket és élvezzék a száguldást:


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »