40 új elektromos busz érkezhet a fővárosba

40 új elektromos busz érkezhet a fővárosba

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás  napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

Felhívták a figyelmet arra, hogy midi- és csuklós elektromos busszal végzett közforgalmú járatok üzemeltetésére most először indultak közbeszerzési eljárások Magyarországon. A BKK a legutóbb, októberben 50 szóló elektromos busz forgalomba állítására írt ki tendert – idézték fel. Azt írták: a fővárosi önkormányzat és a BKK elkötelezett a fenntartható működtetés, a mindenkit megillető tisztább levegő és az élhetőbb Budapest megteremtése mellett. Ezért a társaság – Magyarországon először – úgy indított közbeszerzési eljárásokat autóbusz-járatok üzemeltetésére, hogy a szolgáltatás teljesítését teljesen elektromos meghajtású midi- és csuklós járművekkel várja el. A részvételi felhívások 20 csuklós és 20 midi elektromos autóbusz forgalomba állításával végzett szolgáltatást foglalnak magukban. A buszok általános üzemeltetésén kívül – a járművek karbantartása és a járművezetők alkalmazása – az elektromostöltő-infrastruktúra kialakítását és üzemeltetését is a leendő szolgáltatónak kell biztosítania – ismertették.

Hírdetés

Elvárás továbbá, hogy a járművek olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkezzenek – légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztatási rendszer -, amelyek növelik az utasok komfortérzetét. Emlékeztettek arra: a 2025-től ütemezetten lejáró szolgáltatási szerződések kiváltására a BKK szeptemberben három közbeszerzési eljárást indított 150 autóbusz – 100 csuklós és 50 szóló – forgalomba állításával végzett szolgáltatásra; az októberben megjelent részvételi felhívás pedig 50 szóló elektromos autóbusz forgalomba állítását tartalmazta. A fennmaradt 40 buszra vonatkozó közbeszerzési eljárások elindulásával pedig már mind a 240 autóbuszra vonatkozó tender megjelent – olvasható a közleményben.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »