40 hónap börtönre ítélték azt a fiatalkorút, aki tüzet okozott a kassai kórházban

40 hónap börtönre ítélték azt a fiatalkorút, aki tüzet okozott a kassai kórházban

40 hónap börtönre ítélték azt a fiatalkorút, aki tüzet okozott a kassai kórházban Mészáros Richárd2024. 09. 20., p – 15:32

40 hónap letöltendő szabadságvesztésre, és az okozott kár megtérítésére ítélte a városi bíróság a fiatalkorú Jaroslav H.-t, aki márciusban tüzet okozott a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP). A vádlott bűnösnek vallotta magát védett személy ellen elkövetett általános veszélyeztetés ügyében. A csütörtöki ítéletet nem jogerős – tájékoztatott Anna Pančurová, a Kassai Kerületi Bíróság szóvivője. A hírt a Korzár című napilap közölte.

Hírdetés

Az elítélt a fiatalkorúak börtönében tölti le büntetését. „A bíróság egyúttal arra kötelezte, hogy tíz sértettnek összesen 492 572 euró értékben térítse meg a kárát, ebből közel 320 ezer eurót a kassai UNLP-nek” – mondta Pančurová.

A Korzár arról számolt be, hogy a 16 éves Jaroslav H. a bíróságon megbánta tettét. Azt mondta, meg akart szökni a kórházból, hogy meglátogassa a nagymamáját és barátnőjét, ezért okozta a tüzet.

Március 7-én hajnali egy órakor csaptak fel a lángok a pszichiátriai klinikán, az Sznf (SNP) utcai épület negyedik emeletén. A tüzet kora reggel eloltották. Több száz embert evakuáltak az épületből. A tűzoltók tájékoztatása szerint kilenc ember füstmérgezést kapott. A rendőrség még aznap reggel őrizetbe vette a gyanúsítottat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »