3900 ultralibsi szülő tiltakozik videóüzenetekben az állami tankönyvek ellen

A Szülői Hang akciójáról van szó. A minisztérium viszont azt mondja: ennyi ember véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.

Elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével, ezért videóüzenetekben tiltakozik a Szülői Hang nevű szervezet – tudósított az RTL Híradó. Az akció január óta tart, már 3900-an csatlakoztak hozzá.

Hírdetés

A videókban arra próbálják felhívni a többi szülő figyelmét, hogy a következő tanévtől a magánkiadók kiadványainak jelentős része lekerül a választható tankönyvek listájáról. A szervezet arra buzdítja a szülőket, hogy ha tehetik, a jobb tankönyveket vásárolják meg a gyerekeknek.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára korábban úgy reagált, az állami könyvek szerinte jobbak és modernebbek, ezt egyre több tanár elismeri. Ez azonban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint nem igaz, ők egyáltalán nem elégedettek az állami könyvekkel.

A minisztérium válaszában azt írta, a Szülői Hang véleménye nem lehet reprezentatívnak tekinteni, mert „1,5 tanuló érdekeit nem képviselheti 3900 e-mail cím”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »