3,7 milliárdért épül az új menekülttábor, internet és tévé is lesz

3,7 milliárdért épül az új menekülttábor, internet és tévé is lesz

A táborok zsúfoltsága miatt kezdik meg a bővítés, a számok kétszeres túltelítettséget mutatnak. Augusztus elején a bevándorlókért aggódó Harangozó Tamás és Szelényi Zsuzsanna képviselők kérdezték Pintér Sándor belügyminisztert a befogadóállomások kapacitásáról és a befogadottak számáról.

Az már Pintér Sándor parlamenti beszámolóiból is kiderült, hogy komoly túlterheltséggel küzd az ellátórendszer és infrastruktúra. A pontosabb adatokért a hvg.hu közérdekű adatigényléssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz. Nemcsak azt kérdeztük, hogy milyen kapacitással és telítettséggel működnek jelenleg menekülteket befogadó állomások, de azt is, hogy az elkülönített 10,9 millárd forintot miként használják fel.

A most megkapott adatok alapján a táborok általános befogadóképességét mindenhol túllépik:

Hírdetés

Az év első napjától július 31-ig összesen 62158 menekült fordult meg a befogadóállomásokon, ez a határon elfogott migránsok közel felét teszi ki, azaz jelentős részük el sem jutott az állomásokig, hanem vélhetően papírok nélkül tovább utazott nyugati irányba.

Az őrzött befogadó központok esetében a férőhelyek száma telephelyenként augusztus 14-én Békéscsabán 185, Debrecenben 182, Nyírbátorban 105 fő volt. Itt a menekültek nem hagyhatják el a tábor területét, de az eljárás idejére biztosítani kell megfelelő szabadidős tevékenységeket, így internet hozzáférést, televíziót, kosárlabda, röplabda és számos más sporttevékenység folytatására lehetőséget.

(HVG nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »