320 millió éves emlékművet tettek tönkre a vandálok

320 millió éves emlékművet tettek tönkre a vandálok

A Nagy-Britanniában található Brimham-sziklákat mintegy 320 millió évvel ezelőtt kezdte formálni a természet a mai Yorkshire Dales Nemzeti Park területén.

A napokban fiatal vandálok megrongálták a jégkorszakból származó híres geológiai sziklacsoportot. A The Times brit lap szerint a homokkő sziklacsoportokat pár perc leforgása alatt tették tönkre. Az elkövetők után nyomoznak.

A The Telegraph napilapban megjelent cikk beszámolója szerint a sziklák az utolsó jégkorszakból származnak, hiszen az elérhető információk szerint Yorkshire szimbóluma 320 millió évvel ezelőtt kezdett el formálódni. A természeti látványosságot évente több tízezer turista látogatja meg.

A sziklák különlegessége, hogy az eróziónak köszönhetően úgy festenek, mintha ingatagon egyensúlyoznának egymáson.

Hírdetés

A műemléken helyrehozhatatlan károkat okoztak

Egy turistacsoport elmondása szerint öt fiatalt láttak a helyszínen, akik ledobták a műemlék felső követ, mely esés közben a többi sziklát is megrongálta. A szakemberek meg vannak róla győződve, hogy a vandálok olyan károkat követtek el, melyek helyrehozhatatlanok.

A megrongált műemlék helyszínén készült képeken tisztán látni, hogy a kilenc méteres magasságból zuhanó szikla a földön darabjaira tört. A National Trust egyesület elítélte a tettet. „Lehet, hogy egyes embereknek ez viccesnek tűnt, de teljesen felesleges és hiábavaló tett volt” – idézi a The Telegraph Helen Clarkot a National Trusttól.

Aktuality.sk

Nyitókép: iStockphoto


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »