300 rendőrt, helikoptert és rendőrkutyákat vetettek be egy 76 fős hazafias koncert ellen Drezdában

300 rendőrt, helikoptert és rendőrkutyákat vetettek be egy 76 fős hazafias koncert ellen Drezdában

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

Még csak alig pár napja, hogy a németországi hatóságok országos razziát tartottak a Berlin Breed nevű hazafias zenekar tagjainál, de tovább folytatódik a hazafias zenei színtér elleni állami terror.

2023. szeptember 16-án Drezdában a rendőrség nagyszabású akcióval akadályozta meg, hogy szombat este jobboldali rockkoncertet rendezzenek Drezda-Gittersee egykori könyvtárában.

20 óra körül mintegy 300 rendőr érkezett a Karlsruher Strassera, és megrohamozta az eseményt, még mielőtt az egyáltalán elkezdődött volna.

A drezdai rendőrségen – köztük az állambiztonságon – kívül a Bajor Rendőrség (USK) támogató osztagát és a szász rohamrendőrt is bevetettek a koncert feloszlatására. Egy türingiai rendőrhelikopter körözött Drezda déli részén, és még rendőrkutyák is szolgálatot teljesítettek.

A fenti eltúlzott apparátust látván az embernek önkéntelenül is eszébe jut a Beverly Hills-i zsaru 3. című film egyik jelenete, amikor Billy Rosewood egy elhagyott üres furgon kapcsán riadóztatja a hatóságokat Santa Monicában, Beverly Hillsben, Los Angelesben, továbbá az üdülő körzet parancsnokságát, a Kaliforniai Állami Közúti Ellenőrzést, a Körzeti Ügyészséget és a Szövetségi Haditengerészeti Partiőrséget. Valószínűleg a "német" hatóságok is a film alapján rakták össze a haditervet a neonácik ellen…

Stefan Grohme rendőrségi szóvivő a Bildnek elmondta: „Előzetes tájékoztatást kaptunk arról, hogy ez egy olyan koncert, ahol jobboldali szélsőséges körök zenéjét fogják játszani. Ezután előkészítettük a műveletet és leállítottuk az eseményt."

Hírdetés

A rendőrök igazoltatták a koncert 76 résztvevőét, köztük lengyel és cseh állampolgárokat. Sokan olyan ruhát viseltek, ami a jobboldali színtérhez köthető. Például egy férfi fekete pólót viselt, amelyre a „nyolcvannyolc” szó volt írva.

A szászországi Állami Alkotmányvédelmi Hivatal a következőképpen magyarázza a szimbólumokat: „A jobboldali szélsőséges színtéren számos szám- és betűrövidítést használnak a Németországban hatályos tilalmak megkerülésére. Ezek a rövidítések általában egyszerűek.

A számok általában az ábécé betűit, a betűk pedig az adott szlogen első betűit jelentik.” A 88-as szám tehát a „Heil Hitler”-t jelenti.

Mivel a jobboldali szélsőséges jelképek tilosak, néhány neonácinak le kellett vetnie pólóját a rendőrség reflektorfényében, és a tetoválásaikat is lefotózták. Nyilvánvalóan tiltott szimbólumokat is találtak az igazoltatottak testén.

„Ha egy tetoválás sérti a törvényt, és látható a nyilvánosság számára, bizonyítékként lefényképezik" – magyarázta a rendőrség szóvivője.

A rendőrök egy kis asztalt állítottak fel kifejezetten az azonosítási folyamat és a papírmunka óráira. CD-ket és jobboldali transzparenseket is lefoglaltak. A tisztek a koncertlátogatók járműveit is átkutatták. A művelet éjfél utánig tartott.

Összesen 76 személy adatait rögzítették. A rendőrség kilenc bűnvádi eljárást indított, egyebek mellett alkotmányellenes szervezetek transzparenseinek használata és lázítás miatt. Itt érdemes ismét megjegyezni: a koncert el sem kezdődött, egy számot sem játszottak le, így a zenészek nem tudtak (ha akartak volna se) senkit sem lázítani, uszítani…

Jörg Kubiessa szászországi rendőrfőnök a Bildnek hangsúlyozta: "következetesen fellépünk a jobboldali szélsőséges koncertek ellen".

A Freie Sachsen videója a rohamrendőrökről:

KG – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »