300 ezret kínálnak a rendőrök ezért a szőkeségért

300 ezret kínálnak a rendőrök ezért a szőkeségért

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2021. december 13-án 15 óra 15 perc körüli időben egy VIII. kerületi lottózóba ment be, majd az ott dolgozótól a napi bevételt követelte és meglökte. A sértett nem sérült meg. Ezt követően a férfi benyúlt a kasszába, ahonnan több százezer forintot vett ki, mellyel elmenekült a helyszínről.

Hírdetés

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a kellő intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a Police.hu-n kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »