30 agresszív néger betolakodó tá­madt rend­őrökre a me­ne­kült­köz­pont­ban

A német rend­őr­ség azért vo­nult ki egy fre­i­burgi me­ne­kült­szál­ló­hoz, hogy őri­zetbe ve­gye­nek három il­le­gá­lis be­ván­dor­lót, aki­ket pár napon belül ki­to­lon­col­tak volna az or­szág­ból. A mig­rán­sok tár­sai úgy fel­há­bo­rod­tak ezen, hogy 30-an ug­rot­tak neki az egyen­ru­há­sok­nak.

A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy szokás szerint az éjszaka közepén mentek ki a járőrök, hogy felkutassák azt a három elutasított menedékkérelmű migránst, akit a tervek szerint pár napon belül kitoloncoltak volna Németországból. A keresett személyeket nem találták a menekültközpontban, ám a szállón lakó többi migráns közül 30-an annyira felhúzták magukat a rendőrségi akción, hogy neki rontottak az egyenruhásoknak. Egy 30 éves, különösen agresszívan viselkedő nigériai állampolgárt őrizetbe vettek a rendőrök. A szóvivő hozzátette, hogy a migránsok még a tűzriadó kártyát is bevetették, ám a kiérkező tűzoltók nem találtak lángokat az épületben. Az incidens során szerencsére nem sérült meg senki.

A menekültközpontokban történtek többsége titokban marad

Hírdetés

Másfél héttel ezelőtt a boostedti migránsszállón őrizetbe vettek egy 34 éves iráni állampolgárságú férfit, mert az megpróbálta megölni a szálláson a feleségét. Az ügyről nem értesítették a közvéleményt, csak akkor derült ki, hogy mi történt, amikor az egyik helyi lap belsős dolgozóktól megtudta a fejleményeket. A migráns nejét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A város ügyésze elismerte az incidenst, de közölte: A menekültközpontban történt bűncselekmények 80-90 százalékáról nem értesül a közvélemény. Csak abban az esetben adnak ki közleményt, ha szemtanúkat keresnek, vagy fennáll annak a veszélye, hogy a még el nem fogott gyanúsított újbóli bűncselekményt követhet el.

Pár nappal az eset után népgyűlést tartottak a helyiek, ahol szóba került a városban élő 1200 bevándorló ügye, mint ahogy azt is megvitatták, hogy miként lehetne a növekvő bűncselekmények számát visszaszorítani.

ripost


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »