3 millióért utaztatta a Fidesz-holdudvar a pedofíliát népszerűsítő Yiannopoulost és társát

3 millióért utaztatta a Fidesz-holdudvar a pedofíliát népszerűsítő Yiannopoulost és társát

Két Miami–Budapest–Miami repülőjegyet is vásárolt a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány, hogy Milo Yiannopoulos, a pedofíliát népszerűsítő, apácaruhában pózoló alt-rightos amerikai botrányhős előadhasson a magyar fővárosban – számol be az Átlátszó. Az ügy érdekessége, hogy a közérdekű adatigénylésre végre-valahára megadott válaszban az útitárs nevét adatvédelmi okokból kitakarták.

Felmerül a kérdés: ha az útitárs előadó (vagy a rendezvény egyéb aktív szereplője) volt, akkor miért nem publikus a neve? Ha pedig magánszemélyként érkezett, akkor miért a magyar adófizetők állták az útiköltséget?

Hírdetés

A tényfeltáró portál egyébként megjegyzi, a fejenként valamivel több mint 1,5 milliós repülőjegy (minden díjjal, adóval, illetékkel együtt) nem számít drágának, a leggyorsabban érkező járatok még turistaosztályon is millió felett kóstálnak.

Yiannopoulosnak nem is az útiköltsége volt magas. Korábban már kiderült, a hatvanperces előadásért 20 ezer dollárt, azaz 5,5 millió forintot kapott.

Az alt-rightos, homoszexuális blogger botrányairól itt írtunk bővebben:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »