22 tonna acéllemezzel vesztegették meg, most hatósági felügyelet alá vonják a volt környezetvédelmi minisztert

22 tonna acéllemezzel vesztegették meg, most hatósági felügyelet alá vonják a volt környezetvédelmi minisztert

Costel Alexe, a Iaşi megyei tanács elnöke szerdán bejelentette, hogy hatósági felügyelet alá helyezték, emiatt önként lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Iaşi megyei szervezetének elnöki tisztségéről, megyei tanácselnökként azonban továbbra is ellátja feladatait.

Alexe ártatlannak nevezte magát szerdán kiadott sajtóközleményében.

Hírdetés

Ebben arról tájékoztat, hogy kedden, április 27-én behívták a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA), és közölték vele, hogy korrupcióval gyanúsítják, és hatósági felügyelet alá vonják.

‘Ártatlan vagyok, és meggyőződésem, hogy ezt be fogom bizonyítani a bíróság előtt’ – írja a politikus.

Hozzáteszi: becsületbeli kérdésnek tartja, hogy önként lemondjon pártja helyi szervezetének éléről, hogy az ellene folyó bűnvádi eljárás semmilyen módon ne befolyásolja a szervezet működését és megítélését.

Costel Alexe ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt indított kivizsgálást januárban a DNA. A korrupcióellenes ügyészek szerint tavaly, amikor környezetvédelmi miniszteri tisztséget töltött be, Alexe 22 tonna acéllemezt kapott egy acélgyár menedzserétől a gyár üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó tanúsítványának ingyenes kiállításáért cserébe.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »