2024-es Eb: első kalapos lesz a labdarúgó-válogatott a sorsoláson

2024-es Eb: első kalapos lesz a labdarúgó-válogatott a sorsoláson

Még nem volt arra példa, hogy a magyar csapat ilyen jó helyről várja a sorsolást.

Az, hogy a magyar csapat pénteken legyőzte a németeket, azt is jelenti, hogy a nemzeti válogatott már nem érhet el a másodiknál rosszabb helyet a Nemzetek Ligája-csoportban. Az itteni csoportkörös eredményeknek az Eb-selejtező sorsolásakor van nagy szerepük, hiszen az NL-ben kialakuló rangsor határozza meg a 10 csoportos selejtezősorozat kalapbeosztását.

Hírdetés

Ligánként az 1–4. helyezett a négy csoportelső, az 5–8. a négy csoportmásodik, a 9–12. a négy csoportharmadik, a 13–16. a négy csoportnegyedik lesz. (A sorrend meghatározásában a következő a súlyozás: pontszám, gólkülönbség, több szerzett gól, idegenben szerzett több gól, győzelmek száma, idegenben aratott győzelmek száma, fair play lista.) Mivel a magyar válogatott biztosan az A-liga 3. csoportjának első vagy második helyén végez, legrosszabb esetben is a 8. lesz a rangsorban, azaz biztosan az első kalapból várja az októberi sorsolást – írta a Nemzeti Sport.

A Blikk hozzátette: olyan még nem fordult elő, hogy magyar válogatott az első kalapból várja a sorsolást. Az 1986-os világbajnokság, illetve a 2016-os Európa-bajnokság előtt került a válogatott a második kalapba, de voltak mélypontok is, mint a 2008-as Eb, amikor csak az ötödik kapalból indult a magyar futballválogatott.

A 2024-es németországi Eb sorsolását október 9-én, Frankfurtban rendezik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »