2018-as DW-riport az ártatlan moriaiakról: a leszboszi tábort az Iszlám Állam harcosai ellenőrizték

2018-as DW-riport az ártatlan moriaiakról: a leszboszi tábort az Iszlám Állam harcosai ellenőrizték

2008-ban a zsidó Rahm Emanuel – aki 2003-2009-ben kongresszusi képviselő, 2009-2010-ben Obama elnök stábjának vezetője, valamint 2011-2019-ben Chicago polgármestere volt – azt mondta, hogy soha nem szabad azt megengedni, hogy egy jó válság pocsékba menjen.

Ennek az elvnek az alkalmazását láthatjuk napjainkban a Leszboszon található, a „menekültek” által felgyújtott Moria-tábor vonatkozásában, mely válságot a fehérellenes felforgatók egyből arra használták fel, hogy humanitárius okokra hivatkozva az ott lévő „menekülteknek” az Európába való áthozatala mellett kardoskodjanak.

És mégis miféle „szegény ártatlanok” élnek ott, akiknek az ártatlansága már abból is látszik, hogy ők maguk gyújtották fel a tábort… Nos, 2018-ban a Deutsche Welle a sokat sejtető „Terror a Moria-táborban” címmel riportot készített a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy a tábor az Iszlám Állam (IÁ) harcosainak ellenőrzése alatt áll.

Mielőtt megtekintenénk a riportot, még két dolgot szeretnék megemlíteni, melyeknek észben tartása kiemelten fontos.

Hírdetés

Az egyik, hogy egy közösségben nem a bamba tömeg akarata számít, hanem egy kis, de jól szervezett magcsoporté, akiket a tömeg vagy csodálatból, vagy félelemből követ.

A másik, hogy csak azért, mert a Moria-táborban mindössze néhány tucat IÁ-harcos van, nem jelenti azt, hogy a táborlakók közül több százan vagy ezren nem szimpatizálnak velük. Az lehet, hogy a muszlimok többsége nem lenget kardot, és nem ordítja azt, hogy „Allahu akbar”, de ettől még a háttérből elégedetten bólogat, ha egy másik muszlim elvégzi helyette a piszkos munkát. Mind a Pew Research felmérései, mind a nyugati világ ezer és ezer no-go zónájának tapasztalata azt mutatja, hogy a muszlimok a saríát (iszlám jogrendet) helyezik előtérbe a nyugati jogrenddel szemben, azaz sohasem fognak beilleszkedni.

A Deutsche Welle 2018-as riportja itt tekinthető meg német és angol nyelven:

Hidra – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »