2017-re csődbe juthat Szaúd-Arábia

2017-re csődbe juthat Szaúd-Arábia

Mohammad bin Salman herceg azt mondta egy interjúban a Bloomberg gazdasági ügynökségnek, hogy a királyság 2017 elejére elérte volna a teljes csődöt, ha nem változtatja meg gazdaságpolitikáját.

Mohammad bin Salman arról beszélt, hogy úgy készítették el a gazdasági terveiket – melyeket április 25-én hirdettek meg – hogy más területekre összpontosítanak. Kevésbé akarnak függni az olajtól és más beruházásokba kezdenek, felfedve azt, hogy a gazdasági csoportjuk megállapította; Szaúd-Arábia teljes csődbe jutott volna, ha nem változtatja meg gazdaságpolitikáját.

Tanácsadója, Mohamed Shejk félbe szakította volna az interjút, melyet viszont a herceg befejezett. Mégpedig azért, hogy ne fedje fel Szaúd-Arábia rossz anyagi helyzetét.

Hírdetés

Bin Salman kifejtette, hogy számos intézkedést tettek annak érdekében, hogy elkerüljék a csődöt. 25%-kal csökkentették az állami költségvetést és emelték az adókat is. Szaúd-Arábia 2015 első felét havonta 30 milliárd dollár minuszban zárta.

Ami a szabadságot illeti, bin Salman azt mondta az újságíróknak, hogy a nőknek vannak jogaik az iszlámban, amiket még nem kapnak meg, annak ellenére, hogy ezek nem ütköznek a hivatalos egyházi szervezet tanaival.

Említésre méltó, Szaúd-Arábia már régóta tiltja azt, hogy a nők autót vezethessenek, ami éles hazai és nemzetközi kritikákhoz vezetett.

Orientalista.hu – Syriana


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »