2014-ben a megszálló izraeli erők 112 palesztin nőt tartoztatottak le

2014-ben a megszálló izraeli erők 112 palesztin nőt tartoztatottak le

A Palesztin Hatóság bebörtönzött palesztinokkal foglalkozó részlegének nyilvántartása alapján 112 palesztin nő és lány lett letartóztatva az izraeli megszálló erők által 2014-ben, amely megközelítőleg 70% a 2013-as adatokhoz képest.

Anyák, háziasszonyok, kiskorúak, egyetemi hallgatók, mecsetet látogató hívők az al-Aqsa mecsetnél és két olyan korábbi női fogoly, akiket izrael terror állama még 2011-ben szabadon engedett a Wafa al-Ahrar fogolycsere egyezség alkalmával. Most őket ismét letartóztatták.

A jelentés kiemeli, hogy a női rabokat fizikai és pszichikai kínzásoknak vetették alá, alanyai voltak/vannak megbecstelenítésnek és megalázásoknak és folyamatosan molesztálják őket a megszálló katonák és a fogda őrök.

Mintegy 21 palesztin női fogoly jelenleg izraeli börtönökbe van zárva, köztük Linda al-Jarbouni, aki már 13 éve be van börtönözve és a 17 éves ítéletét tölti.

Hírdetés

A jelentés adatokat tartalmaz azokról a durva körülményekről, amelyek között a palesztin nőket tartják az izraeli börtönökben és fogolytáborokban, ahol se a nemre se a korra nincsenek tekintettel az izraeli börtön hatóságok.

A jelentés dokumentálja azokat a tömeges emberi jogsértéseket is, amelyeket a palesztin nők elszenvednek fogva tartásuk során. Egészségtelen étel, orvosi nemtörődömség, hanyagság vagy éppen félrekezelés, amely jellemző a fogva tartás kezdetétől a végéig.

A bebörtönzöttek bizottsága sürgeti a nemzetközi közösséget, hogy haladéktalanul jelöljön ki egy etikai és humanitárius missziót a palesztin nők jogait ért izraeli jogsérelmek kivizsgálására.

Palesztina szabadságharca


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »