2000 eurót kapsz, ha beköltözöl – így harcol egy olasz falu az elnéptelenedés ellen

Sajátos megoldást választott egy olaszországi falu, hogy elkerülje az elnéptelenedést. 2000 eurót ajándékoz azoknak, akik hajlandóak letelepedni a községben.

 

A 394 lakosú Bormida település polgármestere, Daniele Galliano úgy véli, hogy az eddigieknél jóval radikálisabb megoldáshoz kell folyamodnia az önkormányzatnak, ha meg akarja állítani a fiatalok elvándorlását, akik zöme a közeli nagyvárosokba költöznek ki, és a község kihalását.

 

Ezért a polgármester úgy döntött, hogy az, aki hajlandó a faluban letelepedni, ingatlant bérel, vagy vásárol meg, 2000 eurót kap ajándékba az önkormányzattól. Ezen túl pedig az egyszerű, standard lakások bérleti díja mindössze 50 euróba fog kerülni, de a színvonalasabb lakások ára sem lesz drágább havi 120 eurónál.

 

Hírdetés

Persze, nem mindenki töri nyakát lábát az ajánlatért, volt aki a javaslatra azt a kérdést szegezte neki a polgármesternek, hogy tud-e biztosítani számára munkát, hogy két kislányát el tudja tartani. A községben ugyanis nem sok munkalehetőség van helyben.

 

Olaszországban a hivatalos adatok szerint több mint 2500 kistelepülés néz szembe az elnéptelenedés veszélyével.

 

TheGuardian.com

Nyitókép:TheGuardian.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »