20 perc után döntött úgy, hogy megfojta Esztert

20 perc után döntött úgy, hogy megfojta Esztert

Beismerte tettét Tompa Eszter gyilkosa. A most 36 éves, büntetett előéletű gönyűi férfi azt vallotta a rendőröknek: 14 évvel ezelőtt teherautójával gázolta el a bicikliző lányt Győr külterületén, halottnak hitte, de mivel a nő magához tért, a börtönbüntetéstől tartva egy bálazsinórral megfojtotta. A holttestet a csomagtartóba tette, és a város másik részén egy töltésen hagyta.

2003 szeptemberében a 22 éves Tompa Eszter az édesanyjához biciklizett Sashegypusztára, amely Győr egyik külterülete. A fiatal nőt egy teherautó ütötte el. A kocsit egy hasonló korú fiatalember vezette, aki 23 éves volt akkor. A környéket onnan ismerte, hogy jövedelmét gázolajlopással egészítette ki, a lopott üzemanyagot az erdőben rejtette el.

„A munkahelyéről Sashegypuszta irányába autózott, és eközben, miután befordult a bevezető útra, kapott egy telefonhívást, amit fogadott a mobiltelefonján. És ez olyan mértékben elterelte a figyelmét a vezetésről, hogy nem vette észre az előtte kerékpározó sértettet. Az autójával fellökte, ettől a hölgy az aszfaltra esett, többet gurult is” – szólt a történtekkel kapcsolatban Móricz Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője.

A családos sofőr pánikba esett az eszméletlenül fekvő nő láttán. Ha mentőt hív, megúszta volna pénzbüntetéssel.

Hírdetés

„Úgy döntött, hogy ahelyett, hogy segítséget hívna, megfogta a testet és berakta a kocsijának a csomagtartójába. Ezt követően Bőny felé autózott tovább, majd egy idő után azt hallotta a csomagtartóból hogy a sértett mocorog, kaparászik, ettől újra nagyon megijedt, befordult egy földútra még Bőny előtt, ott kiemelte a testet a gépkocsiból” – így Móricz Péter.

A tettes, akit a napokban kaptak el, mindvégig a Győrtől húsz kilométerre fekvő Gönyűn élt. A rendőröknek azt vallotta: 20 percig tanakodott azon, hogy mitévő legyen, Végül úgy döntött, hogy megfojtja Tompa Esztert.

„Ő ebben a 14 évben, gyakorlatilag mindennap várta, hogy mikor fognak becsengetni, hogy mikor fog a rendőrség menni érte, ő ezt nagyon jól érezte. Az látszott is rajta, egyáltalán nem lepődött meg az elfogásakor, mint mondtam, csendben volt egészen a végéig, és akkor mikor eléje tártuk a bizonyítékokat, akkor beismerő vallomást is tett” – mondta Károlyi Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A férfi életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »