20 holokauszttagadó weboldalt záratott be az ügyészség

20 holokauszttagadó weboldalt záratott be az ügyészség

Az 5. és a 13. kerületi ügyészség indítványára a bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető, illetve annak tartalma megismerhető.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint egy svéd író tollából, magyar fordításban olyan könyv jelent meg Magyarországon, amelyben a szerző azt állította, hogy a gázkamrákban történt tömeggyilkosságok története pusztán egy mítosz, illetve hazugság. Az írás szerint a zsidóságot bár érték megaláztatások, gyötrelmek, de a Hitler vezette Németországnak nem volt célja az európai zsidók likvidálása, államilag szervezett megsemmisítése.

Mivel a könyv egyértelműen tagadja a nemzeti szocialista rendszerek által elkövetett népirtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét, a bíróság a bűncselekmény folytatásának megakadályozása érdekében a bíróság elrendelte a weboldalak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét.

Hírdetés

A könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője ellen a nyomozó hatóság a nemzeti szocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt korábban nyomozást rendelt el, de mivel az elkövető külföldön tartózkodik, a nyomozást felfüggesztették.

Forrás: Index.hu

The post 20 holokauszttagadó weboldalt záratott be az ügyészség appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »