20 év szégyen

A minap próbáltam nézni az egyik rendszeres vetélkedőt a bolgár állami egyes csatornán, mire semmi: elmarad a vetélkedő, ünnepi műsor van. Mert Bulgária 20 éve NATO-tag.

Persze ezen nincs mit ünnepelni. A belépéskor a belépés támogatottsága 20 % körüli volt egyébként, ezért is nem volt népszavazás. A közvélemény azzal lett meggyőzve, hogy ha az ország nem lép be, akkor EU-tagság se lesz. Márpedig az EU-tagság népszerű volt, elsősorban gyakorlati okokból: vámmentesség, szabad utazás és munkavállalás.

Hiszen egyébként mi oka lenne egy nem euroatlantista országnak NATO-tagnak lenni? Idegen értékrend bizarr elvekkel, egy idegen hatalom katonai agressziójának támogatása, teljesen eltérő civilizációs modell. Tényleg az egyetlen értelmes ok a kényszer: „ha nem léptek be, akkor bombázunk titeket!”, ahogy ez Szerbia esetében ténylegesen is demonstrálásra került 1999-ben.

Persze még Magyarország NATO-tagsága is teljesen abszurd, Magyarország utoljára a XVI. sz. elején volt a nyugat része, az is csak akkor, ha nagyon szélesen értelmezzük a „nyugat” fogalmát. Bulgária viszont még annyira se volt soha nyugat.

Hírdetés

Valójában, történelmileg nézve, az egyetlen kelet-európai ország, mely tényleg nyugati: Csehország.

Ha meg a dolgokat nem történelmileg nézzük, akkor még abszurdabb az egész: semmi közünk a romlott polgári-euroatlantista-perverz értékek világához, melyet jól jelképez a Fehér Ház mostani gyerekkúróista kivilágítása is, direkt a legnagyobb nyugati keresztény ünnep, a nyugati Húsvét napjára időzítve:

Sajnos nincs már miben reménykedni, csak egy gyors háborúban, melyben a NATO megszűnik maradék nélkül.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »