2 millió forintot kaptak napelem támogatásra a román háztartások

Share 0 Post 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Közel 150 ezer háztartás kapott támogatást a Zöldotthon Program keretében, amelyhez az elmúlt két évben csatlakoztak, így mintegy 450 ezer ember élvezheti a megújuló energia előnyeit Romániában. A programot Bogdan Balanișcu környezetvédelmi államtitkár mutatta be egy hétfői szakmai konferencián, ahol kiemelte, hogy az idei évben az akkumulátoros energiatárolást is finanszírozták, ami további előnyöket kínál mind a háztartásoknak, mind a programban részt vevő szerelő cégeknek, írja a maszol.ro. A Zöldotthon Program keretében eddig közel 150 ezer romániai otthonra telepítettek napelemeket, és a támogatottak száma folyamatosan növekszik. Balanișcu hangsúlyozta, hogy a 2023-as programban mintegy 80 ezer igénylő részesült támogatásban, idén pedig újabb 67 ezer háztartás csatlakozhatott a kezdeményezéshez. Az államtitkár szerint a támogatott lakosság köre már meghaladja a 450 ezer főt, mivel a háztartásonkénti átlagos létszám három fő.

Idén az energia tárolására szolgáló akkumulátorok is bekerültek a programba, ami a támogatási összeg emelkedését is maga után vonta, hiszen a támogatás összege a tavalyi 20 ezer lejről (1 627 230 HUF) 30 ezer lejre (2 441 205) nőtt. A program keretében az igénylések gyors és online feldolgozása biztosítja, hogy a szerelők azonnal megkezdhessék a napelemek telepítését, amint a szükséges adatok ellenőrzésre kerültek.

Hírdetés

A pályázati lehetőség szeptember 27. és október 8. között állt nyitva, a Környezetvédelmi Alapkezelő (AFM) pedig rekordösszegű, közel 2 milliárd lejes (162,7 milliárd HUF) keretösszeggel támogatta a Zöldotthon Programot ebben az évben.

Share 0 Post 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »