A francia sajtó újabb jelét véli tudni annak, hogy Lionel Messi a Paris Saint-Germainben folytatja pályafutását.

Mint ismeretes, az argentin sztár 21 év után távozott a katalán csapattól, a klub közleménye szerint „pénzügyi és strukturális akadályok”, vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem hosszabbítottak a hatszoros aranylabdás, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes futballistával, ugyanis új megállapodása sem felelt volna meg a fizetési maximumokra vonatkozó rendelkezéseknek. Messi beleegyezett ugyan a fizetéscsökkentésbe, így évente mintegy 70 millió eurót keresett volna új barcelonai szerződése értelmében, de azt végül egyik fél sem írta alá.

Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint Messi a PSG-ben folytatná pályafutását, ezért megkereste a párizsiak szintén argentin vezetőedzőjét, Mauricio Pochettinót. Az AP névtelenséget kérő informátora elárulta, hogy a PSG vezetői először felmérik, nagyjából mekkora bevételhez juthatnának Messi leigazolásával, mert bár a katari tulajdonú klub megengedheti magának, hogy hatalmas fizetést adjon a 34 éves argentin csatárnak, de közben be kell tartaniuk az európai szövetség (UEFA) szigorú pénzügyi szabályait.

Hírdetés

A francia sajtó azt is tudni véli, hogy a PSG „kibérelte” az Eiffel-tornyot augusztus 10-ére, márpedig ilyet legutóbb akkor tett a párizsi klub, amikor 2017 augusztusában leigazolták Neymart.

Az RMC rádió értesülései szerint Messi 2 plusz 1 éves szerződést írhat alá a francia klubbal.

A PSG idén nyáron már három sztárjátékost igazolt ingyen: az olasz Gianluigi Donnarumma, a spanyol hátvéd Sergio Ramos és a holland középpályás Georginio Wijnaldum szerződése is lejárt előző csapatánál.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »