19 éves szír migránsok gyilkoltak Salzburgban

Két szír fiatalember végzett az őket otthonába invitáló szerb férfivel az ausztriai Salzburg városában: megkötözték, megverték és végül megfojtották. Amikor elfogták őket, egyikük vagy mindketten az áldozat ruháit viselték.

Vécésként dolgozott az ausztriai Salzburg városának vasútállomásán a 30 éves szerb férfi; itt ismerkedett meg két szíriai fiatallal, akiket aztán a házába is meghívott – írja a Mirror.

Verték és fojtogatták

A két fiatalember – egyikük menedékkérő, másikuk hivatalosan is menekült – már ekkor úgy döntött, hogy megölik vendéglátójukat. Ehhez be is vásároltak egy közeli benzinkúton eldobható gumikesztyűt és ragasztószalagot is vettek, mielőtt beállítottak a szerb férfihoz.

A rendőrség szerint ezután rövid beszélgetést követően rátámadtak áldozatukra, kábelkötegelővel összekötözték, és veréssel próbálták arra kényszeríteni, hogy elmondja a bankkártyája pin-kódját – hogy sikerült-e nekik, az egyelőre nem derült ki. Az osztrák Krone szerint ragasztószalaggal és egy övvel kötözték meg, és újra és újra megverték, végül az egyik elkövető megfojtotta.

Felforgatták a lakást

Hírdetés

Végül a holttestet bevonszolták a fürdőkádba, amit megtöltöttek vízzel, és hogy eltüntessék a nyomokat, mosószert, sampont és tusfürdőt is engedtek bele.

Az elkövetők ezután teljesen feldúlták a házat, mindent a földre szórtak. Ruhákat, cipőket, borotvát és hajszárítót zsákmányoltak – ezeket szemeteszsákokba gyűjtötték –, majd távoztak.

Az áldozatot a rendőrök találták meg – a szivárgó dugó miatt már üres – kádban, miután a szerb férfi édesapja riasztotta őket.

Sok volt a rovásán

A szíreket egyikük jellegzetes göndör haja buktatta le, amely alapján jó személyleírást készíthettek a hatóságok. A rendőrség azonosította is a férfit, akiről kiderült, elismert menekültként már 2014 óta menekültként él Ausztriában. Németországban sikerült elkapni még július 13-án: őrizetbe vették, majd Ausztriába szállították. Ujjlenyomata és barátja ujjlenyomata alapján pedig kiderült, hogy a göndör hajú menekültet már több különféle bűncselekmény miatt is keresték a hatóságok, lopástól a testi sértésig.

Érzékenykedéssel valószínűleg nem vádolható a szír: az adminisztráció ideje alatt vette észre a rendőrség, hogy a férfin – a Krone szerint mindkettőn – szerb áldozata ruhája volt, a kérdésre pedig annyit válaszolt, nem tudja, miért ne hordhatná azokat, hiszen kimosta, mielőtt felvette. A házkutatás során a rendőrség megtalálta a szerb férfi számos holmiját, a gyilkosságot pedig mindkét gyanúsított bevallotta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »