189 ukrajnai menekült él Komáromban

189 ukrajnai menekült él Komáromban

A szám a szerdai állapotot tükrözi, ám most már van, aki csak egy rövid időt tölt el a városban. Legutóbb öt személy hagyta el a várost, hogy Németországba utazzanak – tájékoztatta a sajtót Keszegh Béla (független) polgármester.

37 fő tartózkodik a Panoráma Hotelben, de vannak, akiket a közkikötő épületeiben szállásoltak el. „Teljes mértékben próbáljuk őket integrálni” – hangsúlyozta a polgármester.

Hírdetés

Komáromban zömmel továbbra is édesanyák tartózkodnak a gyermekeikkel, nagyobb részüknek eleve itt élt egy ismerőse, barátja vagy rokona – jellemzően olyan személyek, akik az egészségügyben dolgoznak. A felnőttek közül többen már elhelyezkedtek különböző vállalatoknál, míg sok gyermek már óvodába vagy iskolába jár, illetve külön zajlik a szlovák nyelvre való tanításuk is.

Aki közülük ezt igényli, azok számára a város ebédjegyeket biztosít, amelyeket csak a helyi vállalkozásoknál lehet beváltani, támogatva ezzel a városban működő vendéglátóhelyeket is. Akiket nem a város lát el szállással, azok hét eurós napijegyet kapnak – akiket pedig igen, azok 14 eurót kapnak átalanydíjként. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »