(18+) BÁR ENGEM NEM KERESTEK…

(18+) BÁR ENGEM NEM KERESTEK…

…de szívesen segítek a segghülye, aljas kis hávégének 

Nevezett „újság” megint elhitte magáról, hogy rendkívül furfangos, és lám, sarokba szorította a „diktatúrát”. Íme, ezzel lepte meg hozzá teljesen hasonlatos olvasótáborát:

Betilthatják a békemenetet, ha a körút lakóit zavarja? A CÖF-nél lapítanak 

Menetelnek, ha meg kell védeni a hazát/miniszterelnököt, de vajon ugyanilyen könnyen kapnak engedélyt a békemenetre a szigorított Alaptörvénnyel is?

Kevesen tudnak akkora tömeget megmozgatni, mint a békemenet szervezői. Ha őket kérdezhetnénk ilyesmiről, biztos nem találnának magukhoz fogható sokaságot. Így viszont őket is érinti az Alaptörvény módosítása, amely korlátozza a gyülekezési jogot.

A kormány az Alaptörvény-módosítással ugyanis „megerősíti az otthon, illetve magánélet védelmét”, kimondja, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével. A nyilatkozatok alapján az alapvető szándék az, hogy a jövőben a miniszterelnök, miniszter vagy bármely politikus háza előtt ne lehessen tüntetni, a rendőrség viszont semmilyen kapaszkodót nem kapott, kinek az otthonától hány méterre kell megtiltani rendezvényeket.

Nem tudni, hogy a jövőben a szomszédok nyugalmára hivatkozva a rendőrség eleve nem engedélyez majd semmilyen, lakott területen szerveződő demonstrációt, vagy lesznek kivételek. A körúton lakók például milyen védelemre lesznek jogosultak?

Megkerestük a békemenet egyik szervezőjét, Fricz Tamást – a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik szóvivőjét –, de nem segített eligazodni. Azt mondta, „a kérdést sem értem”, a nyilatkozat lehetőségével most nem kívánt élni, majd legközelebb.

Hírdetés

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, a CÖF másik szóvivőjével sem jutottunk tovább: eleve azzal hárított, hogy nem a CÖF szervezi a békemenetet – csak a CÖF-ben megjelenő emberek –, így ő szervezőként nem kompetens (a Magyar Időkkel szemben ilyen fenntartásai korábban nem voltak). Alkotmányjogászként pedig pont a békemenetre vonatkozó kérdésre nem válaszol, mert az összeférhetetlen és nem tud objektív véleményt mondani, de ajánlotta, keressük a szervezőket – többek között Fricz Tamást –, ők majd válaszolnak.

Úgy tűnik, várni kell az Alaptörvény-módosítás utáni első Magyarország/kormány/Orbán Viktor elleni támadásra, hogy kiderüljön, a békemenetre szigorúbb szabályok vonatkoznak-e vagy sem.

Na, akkor figyeljetek, faszkalapok!

A törvény nem arról szól, és a törvényalkotónak nem az a szándéka, hogy bármely „lakó” nyugalma érdekében ne lehessen lakott területen tüntetni, felvonulni, politikai vagy bármilyen egyéb gyűlést tartani.

Másról van szó. És ha már ilyen furfangosak voltatok, és eszetekbe (mitekbe????) jutott a Békemenet, akkor elmondom, mi a helyzet.

Nem tudom, lakik-e a Körúton egyetlen hávégés újságíró is akár, de a könnyebb érthetőség kedvéért (miattatok) tételezzük fel, hogy a HVG főszerkesztője, Nagy Iván Zsolt a Körúton lakik. Na már most, ha bármikor békemenetet szerveznénk az ő lakása elé, oda felvonulnánk, szép nagy transzparensekkel, amelyekre felírnánk, hogy

NAGY IVÁN ZSOLT GECI, HONT ANDRÁS NYELI

akkor ezt a rendőrség nem engedélyezné, és nagyon helyes, hogy nem. Miért kellene ugyanis Nagy Iván Zsolt feleségének és gyermekeinek ilyesmivel szembesülni, például…

Ellenben ha a továbbiakban bármikor lesz békemenet, amelynek útvonalába beleesik a Nagykörút is, a rendőrség továbbra is engedélyezni fogja – miképpen engedélyezni fogja az ellenzék gecizős, bebaszott, Oktogonra okádó fantasztikus performanszait is.

Érthető?

(u.i.: A Körút csak a példa végett van megemlítve. Ha Nagy Iván Zsolt és Hont Bandika nem a Körúton lakik, akkor sem lehet a célzottan a lakásuk elé vonulni és például gecizni. Bár ez nem a jobboldal szokása, ilyesmiket az európai baloldal és a liberálisok szoktak a transzparenseikre írni. És ezek alatt a transzparensek alatt szörnyülködnek, hogy milyen rémes a közbeszéd. És nagyon meg szoktak sértődni, ha legecizik őket válaszképpen. Ez valószínűleg azért lehet, mert így lehet megismerni az európait. Ettől európai valaki. Mi ezért nem szeretnénk azok lenni.)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »