18-as karikás megjegyzést tett Mesterházy

18-as karikás megjegyzést tett Mesterházy

Míg az országgyűlés elnöke Mekk mesterhez hasonlította a baloldali politikusokat, Mesterházy Attila felnőtt-tartalmú kecskés hasonlattal üzent a kormánynak. A baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje tegnap egy szegedi kampányrendezvényen üzent burkoltan, Piliscsabán pedig a Hír TV riporterének is kétértelműen beszélt.

A jól ismert mesebeli kecskéhez hasonlította az Országgyűlés fideszes elnöke egy szabolcsi lakossági fórumon a baloldal politikusait. „Ha még egyszer visszajönnek a Bajnai-féle szakértők, a Gyurcsány-féle igazmondók meg a hozzájuk hasonló Mekk Elekek, akkor nagyjából keresztet vethetünk mindenre, amit ez az ország huszonnégy éven keresztül – azon belül az elmúlt négy esztendőben – elért” – fogalmazott Kövér László.

Szóba hozta a kecskét a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, amikor szegedi lakossági fórumán felelevenítette, hogy mit mondtak egyes kormánypárti politikusok a közmunkabérről. 2012-ben az akkori nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György, majd egy borsodi parlamenti képviselő is azt állította, hogy meg lehet élni nettó 47 ezer forintból.

Hírdetés

„Kérem, 47 500 forintból nem lehet megélni, kivéve, ha van kecskéjük. Mert ha 47 ezer mellé van egy kecskéjük, sőt ha a negyedik emeleten gombát is termesztenek, akkor már meg lehet élni. Na most, én azt kívánom, a kecske azért jó, mert kicsi, nem akkora, mint a tehén, fel lehet vinni az emeletre is, és ez is ad tejet, tehát így tulajdonképpen rendben van a megélhetés. Azt hiszem, a belügyminiszter úr meg többen is javasolták ezt a megoldást. Nekem valami más jut eszembe a kecskével kapcsolatban. Amikor ilyen ötleteik vannak, ők is csinálhatnának valamit a kecskével” – fogalmazott a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

A piliscsabai piactéren kérdezte meg a Hír TV Mesterházy Attilától, hogy pontosan mit is kellene csinálniuk szerinte a kormánypárti politikusoknak a kecskével. „Hát, az ön fantáziájára bízom. Ott az emberek értették” – fogalmazott Mesterházy Attila.

A baloldali választási koalíció nyolc kampányígérete között a közmunkabér emelése nem szerepel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »